Kulturskolen i Thorvaldsengården

Velkommen til Vestby kulturskole

Kulturskolen har tilbud innen sang, musikk/instrumentopplæring, teater, nysirkus og keramikk. 

Kulturskolen har sin hovedbase i Thorvaldsengården i Vestby sentrum - mellom rådhuset og togstasjonen. Her foregår en stor del av undervisningen, i tillegg til at administrasjon (rektor og konsulent) og skolens lærere holder til her. For tiden har vi ca 300 elever og 18 lærere.

 

Kulturskolens tilbud

Visuell kunst og Animasjon:

Er du glad i å tegne? Liker du å male og lage bilder? Har du lyst til å prøve deg på å lage tegneserier, billedbøker og billedfortellinger? Da håper vi at Visuell Kunst kan være noe for deg.

Eller har du kanskje lyst å lage animasjonsfilm? I faget Animasjon vil du lære om ulike animasjonsteknikker og være innom alle stegene fra idé, storyboard til ferdig film.

Begge fagene vil ha sin undervisning på torsdager på Thorvaldsengården i Vestby sentrum med Annette Saugestad Helland som instruktør.
Passer for alle fra 3. klassetrinn og oppover.

Kurs i søm og design:

Drømmer du om å sy dine egne klær? Eller kanskje du ønsker å lære hvordan du kan lage et «cosplay»-out fit som ingen andre har sett maken til? Da er kulturskolens kurs i design og søm en god start! Det første året vil først og fremst handle om å lære grunnleggende sømteknikker som er nødvendige for å komme videre i faget.

 Les mer om Søm og design

Kreativ skriving:

Har du en forfatter i magen, eller bare liker få skrive? Høsten 2019 starter vi opp en ny gruppe i kreativ skriving på Kulturskolen.

Vi skal ikke skrive perfekt, men utforske språket og lære forskjellige måter å skrive på. Vi jobber både i grupper og med egne tekster.

Alder er fra 11 år og kurset vil være på Vestby bibliotek og gå over 10 onsdager mellom kl. 16.00 – 17.30. Vi starter opp etter høstferien. Kursholder er Annette Saugestad Helland. 

Musikklab:

I musikklab skal vi jobbe med musikk og lyd i ulike dataprogrammer (GarageBand, Abelton Live o.l.) og med annen musikkteknologi som f.eks. synthesizere og effektpedaler. Musikken vi produserer kan bli alt fra dansbar elektronika, lyd til teater og dans, installasjoner på toalettet på kulturskolen eller biblioteket eller noe helt annet. Mulighetene er uendelige!

Tilbudet er for elever fra 5. trinn og oppover, både de som spiller eller synger fra før av og de som er helt ferske. Les mer om Musikklab

Sang og instrumentopplæring:

Kulturskolen tilbyr musikkundervisning på piano, fiolin, cello, sang/ vokal, gitar, fløyte, klarinett, saksofon, slagverk, trompet/ kornett, horn, trombone, eufonium/ baryton og tuba. Elevens interesse bør være avgjørende for valg av instrument. Instrumental- og vokalundervisningen gis individuelt eller i gruppe én gang pr. uke.

Eleven må disponere sitt eget instrument. Vi har noen få instrumenter å leie ut, dersom du ikke har instrument kan du ta kontakt med oss. Pianoelever må ha tilgang til piano for å øve. Elever som spiller i korps kan leie instrument gjennom korpsene

Elevene tilbys deltakelse i seminarer og prosjekter både i regi av kulturskolen og i samarbeid med andre. Kulturskolen samarbeider med Såner skolekorps og Vestby skolemusikkorps. Medlemmer i korpsene får instrumentalopplæring ved kulturskolen.

Undervisningen foregår i hovedsak på Thorvaldsengården, men vi har også lagt noe av undervisningen til barneskolene i Vestby, Hølen, Brevik og Son.

Barnekor:  

Kulturskolen har barnekoret Sjøstjernene, de øver på Son skole hver tirsdagskveld.

Teater:

Kulturskolen tilbyr teaterundervisning i samarbeid med Bifrost – Hølen Regnbueteater. Bifrost er en frivillig forening drevet av et foreldrestyre. Bifrost gir opplæring i skuespillkunst med vekt på fysisk teater og gjøgling. Barn og unge som deltar i Bifrost sine tilbud er også elever ved kulturskolen. Det gis ukentlig undervisning. I forbindelse med forestillinger kan undervisningen intensiveres.

Nysirkus:

Kulturskolen tilbyr Nysirkusundervisning i SFO-tiden på Hølen, Vestby, Bjørlien, Brevik og Son skole.

Keramikk:

Kulturskolen tilbyr gruppeundervisning i keramikk. Undervisningen er lagt til Hanne Lunders verksted i Son. Elevene blir satt sammen i grupper, og treffes 2,5 time pr. uke i 10 uker pr. halvår.
Ved inntak til keramikkursene gjøres det pedagogiske vurderinger med hensyn til gruppesammensetning. Elevene har årlig utstillinger på egnet sted.

Fordypning: Molto og Band

Kulturskolen har to fordypningstilbud for sine elever, det er talentprogrammet Molto som er til for elever som har en ekstra interesse og talent for musikk. Bandtilbudet er til for de som har lyst å spille sammen med andre. Bandtilbudet er også åpent for barn og ungdommer som ikke går på Kulturskolen.

 

Tips en venn Skriv ut