På lag med humla og naTURen

Dette er kurset for deg som er opptatt av miljø, bærekraft og som liker deg ute i naturen. Du vil lære om hvorfor bier og humler spiller en så viktig rolle i verden, i med hensyn til matproduksjon og pollinering. Vi lærer om bievennlige planter i naturen og hagen, og sår noe som kan glede humler der du bor. Du kan også få snekre din egen humlekasse og ha den med hjem.
I løpet av uken skal vi dra på sykkeltur i nærmiljøet og har matpause i skogen. Denne dagen blir det mulig å lære noen turtriks og litt om kart og orientering.
Om elever har skoleiPad, skal vi jobbe litt i Minecraft education, i en verden hvor vi samarbeider om å bygge en bievennlig gård, besøke en bikube og plante en bievennlig hage.

Sted: Bjørlien skole med oppmøte utenfor hovedinngangen
Dato: 28. juni-2. juli, klokken 9.00-14.00
Passer for: 5.-10. trinn
Antall plasser: 30

Book Cafe

Velkommen til Book Cafe! Her skal vi «smake» på forskjellige bøker skrevet på engelsk. Vi skal oppleve bøker ikke bare gjennom lesing, men også gjennom lek og spennende oppgaver, som vi skal gjøre både inne og ute. Kurset passer for deg som kan litt engelsk og vil lære mer.

Sted: Bjørlien skole
Dato: 28. juni-2. juli, klokken 9.00-14.00
Passer for: 5.-7. trinn
Antall plasser: 10

Matverksted – «Matglede i en jungel av smaker»

På dette kurset vil du få utforske smaker og ulike råvarer, og oppleve matglede og måltider i fellesskap med andre. Du vil også bli kjent med ulike matlagingsteknikker og metoder i arbeidet med råvarene/maten. Kurset baseres på kostholdsrådene etter helsemyndighetenes anbefalinger, og det tas hensyn til allergier.
Kursdeltakerne må ha med seg innesko, forkle og hårstrikk (for langt hår). 
Det må meldes om eventuelle allergier og andre mathensyn, senest onsdag 23.6.

Sted: Bjørlien skole
Dato: 28. juni-2. juli, klokken 9.00-12.00 eller 12.30-15.30
Passer for: 5.-10. trinn
Antall plasser: 24

Keramikk og skulptur

Er du kreativ og liker å skape noe med hendene?
På dette kurset jobber vi med fantasi, skaperglede og kreativitet ved å utfolde oss i leire. Vi går gjennom grunnleggende keramiske teknikker for å arbeid med form, figurer, bruks- og pyntegjenstander og skulpturer. Alle får jobbe med egne ideer, temaer og inspirasjon og får veiledning underveis i prosessen. 
Det er ingen krav til forkunnskaper. Kurset blir tilpasset gruppen og hver enkelt, slik at det blir spennende både for de som har kjennskap til keramikk og de som har lyst til å lære noe nytt.
Hovedfokuset er å ha det gøy og lage noe kreativt i leire!

Sted: Brevik skole
Dato: 28. juni-2. juli, klokken 9.00-14.00
Passer for: 5.-10. trinn
Antall plasser: 10

Programmering + matematikk = sant?

Bli med i kodeklubben hvor vi gir en innføring i koding. Her lærer du å kode i Scratch - et program designet for å kunne forstå prinsippene bak programmering og kunne lage egne spill og animasjoner. I kodeklubben vil det være nesten ubegrenset med muligheter for hva man vil lage og vi vil kombinere matematikk og programmering i Scratch med kreative, utforskende og praktiske oppgaver. Du vil få et godt grunnlag for å lære deg andre programmeringsspråk senere.

Sted: Son skole
Dato: 28. juni-2. juli, klokken 9:00-12:30 for 5.-7. trinn, og klokken 13:00-16:30 for 8.-10. trinn.
Passer for: 5.-10. trinn
Antall plasser: 30

Tuttifrutti med Vitenparken

Vil du være nysgjerrig og kreativ i sommer?
Vitenparken Campus Ås er Vestby kommune sitt regionale vitensenter. I samarbeid med kommunen vil Vitenparken gi deg ulike smaksprøver fra vår vitenskapelige aktivitetsmeny –  dette blir en vitenskapelig kombo av en uke, rene tuttifrutti!
I løpet av uken får du blant annet utforske sansene, programmere og leke, lage oppfinnelser og bruke fantasien for å skape de merkeligste kreasjoner.
Hvordan smaker verdens beste oppfinnelse og hvilke arbeidsoppgaver har egentlig insektene Vitenparken har ansatt?
Vi lukter, smaker, leker og tester naturvitenskaplige konsept, og finner kule og lure løsninger på både realistiske og tøysete utfordringer.
På sommerskole med Vitenparken lar vi fantasien boble! Meld deg på Tuttifrutti med Vitenparken og gled deg til den ultimate sammensetningen av en uke.

Dersom det blir nok påmeldte vil vi lage en gruppe for 5.-7. trinn og en gruppe for 8.-10. trinn.

Sted: Vestby skole
Dato: 28. juni-2. juli, tidspunkt kommer
Passer for: 5.-10. trinn
Antall plasser: 40

Art n’Fun Fishbain

Kunstneren Shachar Fishbain ønsker at barna skal ha det gøy og være sosiale. Dette er for deg som liker å male og være kreativ med mange deilige farger. Dagen blir lagt opp slik at man vil lære ulike teknikker og metoder å male på. Det blir individuell maling, og du kan ta med deg kunstverket ditt hjem. Det blir også gruppearbeid, hvor dere kan være kreative sammen.
Tegning og maling skal gi inspirasjon og glede!

Sted: Grevlingen skole
Datoer: 28. juni-2. juli, hver kursdag varer 2,5 timer. Det gjennomføres to like kurs hver dag. Tidspunkt kommer.
Passer for 5. – 7. trinn
Antall plasser: 20

Svømme-/Livredningskurs

Ønsker du å bli flinkere til å svømme og søker mestringsopplevelser i vann? På dette kurset er målet at elevene skal bli trygge i vannet og utvikle grunnleggende svømmeferdigheter gjennom varierte øvelser, lek og mestring. På dette kurset lærer elevene seg livredning i praksis, pusteteknikker og dykk. I tillegg vil elevenes egne ferdigheter og trygghet i vann utvikles. Kurset vil vare en time hver ettermiddag/kveld hele uken.

Sted: Grevlingen skole
Datoer: 28. juni-2. juli, klokken 18:00-19:00 for 5.-7. trinn og klokken 19:00-20:00 for 8.-10. trinn
Passer for 5. – 10. trinn
Antall plasser: 40

Symaskin: Totebag med trykk og redesign av jeans til valgfritt produkt

Velkommen til en uke med symaskin! 
På mandagen og tirsdagen lager vi totebag med stofftrykk-dekor og fòr. På onsdag, torsdag og fredag får du lage et selvvalgt produkt av en gammel dongeribukse. Kanskje vil du lage en bag, en pute, et ipadcover – eller kanskje noe helt annet? Fint om du har en realistisk ide om hva du vil lage når du kommer på sommerskolen, men det er ikke noe krav. Kanskje rekker du å lage flere produkter? Du kan også redesigne egne plagg/tekstiler du tar med, eller ta med plagg du ønsker hjelp til å reparere.

Sted: Bjørlien skole
Datoer: 28. juni-2. juli, klokken 9:00-13:00
Passer for 5. – 10. trinn
Antall plasser: 10

Koding, utforskning og uteaktiviteter

På dette kurset tilbyr vi forskjellige aktiviteter for ulike dager. Vi skal drive med koding med micro:bit og i MineCraft’, og prosjekt i naturfag. Vi skal også bygge vannrakett. Vi vil være mye ute! Blant annet drar vi på tur til stranden for å undersøke livet i fjæra, trivsel og sikkerhet med kanopadling, og en sykkel- eller gåtur med livredning i vann. 

Sted: Son skole
Datoer: 28. juni-2. juli, klokken 9:00-15:00
Passer for 5. – 7. trinn
Antall plasser: 15

Fotball og matematikk!

Hvordan kan teknologi og regning være med på å gjøre fotballspillere bedre? 
Du har kanskje ikke tenkt på hvor mye regning fotballspillere bruker under en kamp. Hvor hardt må Messi sparke til ballen for at pasningen skal bli perfekt? Hvilke beregninger gjøres under en kamp? Vi skal se på fotball, forske, lage hypoteser og teste disse ut i praksis. Elevene skal selv finne ut hva de vil forske på. Vi skal bruke en metode som kalles nysgjerrigper. Her blir det både praktiske og teoretiske oppgaver.

Sted: Bjørlien skole
Datoer: 28. juni-2. juli, klokken 9:00-14:00
Passer for 5. – 7. trinn
Antall plasser: 20