Sommerworkshop med droner: luft, bakke og sjø!

Er du interessert i teknologi, design, programmering, fart og moro?
Henning og Steinar fra MakeKit arrangerer droneworkshop. Vi bygger, designer og programmerer tre ulike typer droner, et quadkopter som flyr i lufta, en svevebil som suser bortover asfalten, og vi skal bruke undervannsdrone til å utforske sjøen utenfor Son. Vi bruker micro:bit, som du kanskje kjenner fra før. Dronene designer vi i 3d, før vi kutter de ut med laser. Svevebilene bygger vi fra bunnen av med papp, treskrog, lim og kreativitet. Om du liker design, programmering eller å utforske verden rundt deg, er dette er workshopen for deg!

Sted: Brevik skole
Dato: 2.-6. august, klokken 9.30-15.30
Passer for: 6.-10. trinn
Antall plasser: 20

Programmering + matematikk = sant?

Bli med i kodeklubben hvor vi gir en innføring i koding. Her lærer du å kode i Scratch - et program designet for å kunne forstå prinsippene bak programmering og kunne lage egne spill og animasjoner. I kodeklubben vil det være nesten ubegrenset med muligheter for hva man vil lage og vi vil kombinere matematikk og programmering i Scratch med kreative, utforskende og praktiske oppgaver. Du vil få et godt grunnlag for å lære deg andre programmeringsspråk senere.

Sted: Son skole
Dato: 2.-6. august, klokken 9:00-12:30 for 5.-7. trinn, og klokken 13:00-16:30 for 8.-10. trinn.
Passer for: 5.-10. trinn
Antall plasser: 30

Tuttifrutti med Vitenparken

Vil du være nysgjerrig og kreativ i sommer?
Vitenparken Campus Ås er Vestby kommune sitt regionale vitensenter. I samarbeid med kommunen vil Vitenparken gi deg ulike smaksprøver fra vår vitenskapelige aktivitetsmeny –  dette blir en vitenskapelig kombo av en uke, rene tuttifrutti! 

I løpet av uken får du blant annet utforske sansene, programmere og leke, lage oppfinnelser og bruke fantasien for å skape de merkeligste kreasjoner.
Hvordan smaker verdens beste oppfinnelse og hvilke arbeidsoppgaver har egentlig insektene Vitenparken har ansatt?
Vi lukter, smaker, leker og tester naturvitenskaplige konsept, og finner kule og lure løsninger på både realistiske og tøysete utfordringer.
På sommerskole med Vitenparken lar vi fantasien boble! Meld deg på Tuttifrutti med Vitenparken og gled deg til den ultimate sammensetningen av en uke.

Dersom det blir nok påmeldte vil vi lage en gruppe for 5.-7. trinn og en gruppe for 8.-10. trinn.

Sted: Vestby skole
Dato: 2.-6. august, tidspunkt kommer
Passer for: 5.-10. trinn
Antall plasser: 40

Lær deg å spille gitar og ukulele

Du får grunnopplæring på begge instrumenter i enkle akkorder, samt forskjellige rytmiske måter å spille på. Det vil bli felles gjennomgang av det vi skal lære, siden øver vi individuelt hvor kursleder hjelper deg med å få det til. De som har noe erfaring fra før, får opplæring i forskjellige fingerspillteknikker. Hver økt avsluttes med samspill. Siste kursdag holder vi en minikonsert. Vel møtt til en spennende og lærerik uke.


Sted: Vestby skole
Dato: 2.-6. august, klokken 9:00-11:30 eller 12:00-14:30
Passer for: 5.-7. trinn
Antall plasser: 10

Godt og blandet på Grevlingen ungdomsskole

Dette er for deg som skal begynne på 8. eller 9. trinn i august 2021. Det vil bli dager om er fylt med ulike faglige, sosiale og morsomme aktiviteter.


Sted: Grevlingen ungdomsskole
Dato: 5.-11. august, klokken 9:00-14:00
Passer for: 7.-8. trinn
Antall plasser: 48

Godt og blandet på Vestby ungdomsskole

Dette er for deg som skal begynne på 8. eller 9. trinn i august 2021. Det vil bli dager om er fylt med ulike faglige, sosiale og morsomme aktiviteter.


Sted: Vestby ungdomsskole
Dato: 5.-11. august, klokken 9:00-14:00
Passer for: 7.-8. trinn
Antall plasser: 48