Hva er AlleMed

AlleMed i Vestby kommune er et samarbeid mellom kommuneorganisasjonen, frivillige organisasjoner, lag, foreninger og lokalt næringsliv. Sammen skal vi sikre at alle kommunens barn og ungdom, uavhengig av bakgrunn og forutsetninger, får mulighet til å delta i minimum én fast fritidsaktivitet. Med støtte og veiledning fra Nasjonal dugnad mot fattigdom og utenforskap blant barn og unge (NDFU) skal AlleMed-satsingen i Vestby kommune skape en felles bevissthet, konkrete løsninger og styrke samarbeidet for å oppfylle målsetningene i Fritidserklæringen.  

AlleMed koordinator

Høsten 2021 har Vestby kommune fått bevilget tilskuddsmidler fra Bufdir gjennom ordningen «Inkludering av barn og unge» til en AlleMed-koordinator. AlleMed-koordinatoren har som hovedoppgave å være en brobygger mellom kommuneorganisasjonen og frivillige, og mellom unge og fritidsaktiviteter.

Barn, ungdom, foresatte, ansatte i kommunens tjenester for barn, unge og familier, frivillige, trenere og representanter for lag og foreninger, kan kontakte AlleMed koordinatoren for å få tips, råd og praktisk hjelp slik at alle barn og unge i Vestby kommune får mulighet til å delta i en fritidsaktivitet.

AlleMed arbeidsgruppe

Det er etablert en arbeidsgruppe med representanter fra kommuneorganisasjonen, lokal frivillighet og næringsliv. Gruppen består av Camilla Damengen (Vestby Frivilligsentral), Christin Westby (Vestby idrettsråd), Tina Leqvamb (Vestby Næringsforum), Per Øyvind Strand (skole og barnehage, Vestby kommune), Anne Marit Engen (kultur, Vestby kommune), Sølvi Reidun Høien (NAV Vestby), Ragnhild Kristine Gilberg (helse og livsmestring, Vestby kommune), Isabelle Simble (helse og livsmestring, Vestby kommune) og Ingvild Dalager Hammerstad (helse og livsmestring, Vestby kommune).

AlleMed samlinger

25. november 2020 gjennomførte Vestby kommune digital AlleMed-dugnad med 43 påmeldte fra kommuneorganisasjonen, lokal frivillighet og næringsliv. Dugnaden ble første markering av den planlagte AlleMed-satsingen for å samarbeide om å bryte ned barn og unges opplevde barrierer i møte med fritidsaktiviteter. Kommunens politiske og administrative ledelse, øvrige ansatte og ledere, førstelinjen som møter barn, unge og familier i sin arbeidshverdag, lokalt næringsliv, frivilligheten, lag og foreninger er invitert til ny AlleMed-samling 7. desember for å skape en felles bevissthet og komme frem til konkrete løsninger for hva som skal til for å få alle med i fritidsaktivitet! 

AlleMed-potten

AlleMed-potten er en ordning for de/dem av oss som trenger økonomisk støtte for å kunne delta i en fast fritidsaktivitet. Midlene i AlleMed-potten er bidrag fra næringslivet, organisasjoner og privatpersoner.

Les mer om ordningen her