Gatekunst_489x347

"Liv i sentrum"

Bli bedre kjent med gatekunsten i Vestby sentrum

Her kan du lese mer om de kreative gatekunstnerne som har dekorert Vestby sentrum. 

Skurktur er et tomanns design- og illustrasjonsstudio med base i Oslo. Studioet drives av Arne Skeie og Emil Khoury som med utgangspunkt i håndtegnede illustrasjoner jobber med grafikk, emballasje og utsmykning i større skala. Emil er opprinnelig fra Vestby og bor på Pepperstad.

Thomas Stønjum er fra Asker og er en av Norges mest kjente graffitikunstnere. Han har drevet med graffiti og street-art siden fenomenet kom til Norge på midten av 80-tallet.

Quentin «Keblo» Desveaux er opprinnelig fra Bourdeaux i Frankrike. Han er arkitekt og kunstner og har alltid vært lidenskapelig opptatt av tegning og kunst. Keblo startet med graffiti mens han gikk på videregående skole. Graffitien har fulgt ham gjennom arkitektutdannelsen, og disse to disiplinene har utfylt hverandre opp gjennom årene.

Mathis Anvik og Kim Kolstad er en del av kunstnerkollektivet Polykrom har utført en rekke graffiti-arbeider både i inn og utland. Blant annet har de sammen med Thorvald Heum malt portretter av Larviks æresborgere på store vegger i byen.

Ole Fredrik Hvidsten / ofhvidsten er født og oppvokst i Hvitsten. Han er kurator for Vestby kommunes gatekunstprosjekt. Hvidsten jobber som illustratør, er bosatt i Oslo, men har en sterk tilknytning til Vestby kommune gjennom kunstfestivalen Hvitsten Salong.

Fredrik Fyfasen – en gatekunstpoet og original fra Oslo by. Han har en sterk dragning til å skape, noen ganger innenfor samfunnets rammer, andre ganger utenfor. Fredrik Jobber til daglig med å bøye rør, men lever for kunsten.

Les mer om gatekunsten og kunstløypa i Vestby sentrum her

Kunst nr 7 i kunstkartet  (containeren) har ikke kommet opp ennå. Containeren vil bli dekorert etterhvert.