Brev i Munch-samlingen

Bli med å bidra til Munchmuseets wiki !

Arbeidet i Munchmuseets wiki hvor brev adressert til Edvard Munch er lagt ut med tekst og bilde er godt igang.

I wikien kan frivillige Munch-entusiaster arbeide med å lese korrektur på maskinleste brevavskrifter mot bilder av de originale brevene. Brevene blir publisert på emunch.no etter hvert som de er ferdigstilt og blir således tilgjengelig for alle.

Vi utvider nå med en wiki for å involvere frivillige i en digital dugnad for å korrekturlese og kode korrespondansen adressert til Munch, se emunch.no/wiki .

Brevkort fra Lundvig Ravensberg
Brevkort fra Ludvig Ravensberg

Nå kan også du bidra!  
I wikien kan hvem som helst arbeide.  Det er behov for frivillige som kan lese eldre håndskrift på norsk, dansk, svensk, fransk og ikke minst tysk, siden om lag halvparten av brevene er på tysk. De frivillige bør også ha interesse for å arbeide digitalt i en wiki, men trenger ingen forhåndskunnskaper for øvrig.

 

5800 brev av alle slag adressert til Edvard Munch
Museet eier drøyt 5800 brev av alle slag adressert til Edvard Munch. Det er brev helt fra Munchs tidlige ungdom og fram til hans død i 1944. Avsenderne er mange hundre: Munchs familie og venner, andre kunstnere, kunstforeninger, gallerier, museer, trykkere, samlere, modeller, beundrere m.fl.

Her finnes mange spennende og interessante, rørende og morsomme brev i korrespondansen Munch mottok, så man får noe på kjøpet for sin tålmodighet og innsats.  Hør gjerne hva en av våre frivillige sa i reportasjen på P2s Kulturnytt.

Wikiarbeidsmåten er ikke brukt tidligere her til lands, så dette er nybrottsarbeid, mens den er blitt brukt med hell i tilsvarende prosjekter som vårt utenlands, f.eks. Transcribe Bentham i Storbritannia.

Se pressemelding   

 

 

Tips en venn Skriv ut