Death by Unga Bunga

Death By Unga Bunga til Prestivalen!

Vestbys nye musikkfestival Prestivalen går av stabelen for andre gang onsdag 11. juli på Vestby Prestegård. Fra før har festivalen annonsert at de levende legendene i Vazelina Bilopphøggers og et av Norges aller største rockeband Onklp & De fjerne slektningene tar turen til Vestby prestegård til sommeren. Nå er det klart at Mosserockebandet Death by Unga Bunga også spiller på Prestivalen, noe festivalledelsen er svært begeistret over:

- Death by Unga Bunga er et av mine absolutte favoritter blant norske rockeband. De lager utrolig fete låter, spiller fletta av de fleste i landet på gitar og konsertene deres er ikke bare tighte og ekstremt energiske men har også masse humor. Godfeeling alltid. Det var en ære å få de med som «special guests» da de varmet opp for oss (Oslo Ess) på vår årlige førjulskonsert på Rockefeller nå i desember, og nå gleder jeg meg stort til å ha de med på hjemmebane i Vestby! - sier Åsmund Lande, vokalist og gitarist i Oslo Ess og Onklp & De fjerne slektningene og Prestivalenarrangør.

Billetter i salg nå: prestivalen.com

Selv om medlemmene i Death By Unga Bunga fortsatt kan regne seg selv som relativt unge menn, feirer de i år faktisk 10 år som band. Rockeband, for å være eksakt.

I 2016 hadde bandet et ekstremt produktivt år, og dette resulterte i hele tre utgivelser. Først slapp de deres fjerde album, «Pineapple Pizza», så slapp de en remastret utgave av deres debutalbum, «Juvenile Jungle», for første gang på vinyl, før de avsluttet året med EP-en «Fight» og fire splitter nye låter. Etter dette skulle man tro at guttene i DBUB kanskje skulle sette ned tempoet noe, men den gang ei.

Der hvor 2016 var produktivt, så var 2017 et aktivt år. De har selvfølgelig turnert Norge rundt på både klubber og festivaler, og avslutter året med stor konsert på Rockefeller som «Special guests» sammen med Oslo Ess. I mars reiste de ut på sin første headliner-turné i USA, som tok dem fra New York i øst til California i vest. En milepæl i seg selv, men USA-eventyret stoppet ikke der. I september ble de med punk-legendene i Stiff Little Fingers som supportband på deres «40th Anniversary Tour», og spilte nærmere 20 konserter fra vestkyst til østkyst. Motsatt rute denne gangen altså, og når 2017 nå nærmer seg slutten har bandet spilt 34 konserter på ett år på det amerikanske kontinentet. Imponerende.

Nå er det igjen straks duket for nytt album fra DBUB. På tampen av 2017 slapp de de to singelen «Bye Bye» og «Into the Night», og og deres femte og selvtitulerte album slippes på Jansen Records 6. april. De har også denne gangen produserte skiva selv, noe som gir den et ekstra personlig preg, og denne gangen er låtene kjappere, høyere og morsommere enn noen gang.

 

Tips en venn Skriv ut