Fett tetter avløpsrørene

Fettet ditt tetter rørene

Vestby kommune drifter avløpssystemene i kommunen.

Vi er inne i førjulstiden med julemiddager og småkakebakst. Husk at du ikke skal kaste matfettet ditt i vasken eller i toalettet. Det størkner og tetter rørene – både dine egne og alle de som fører kloakk til renseanleggene.

Fettrester i stekepanne
Ha alltid som regel at du skal tørke ut fettrester med papir fra stekepannen etter at du har brukt den. Det gjør at det blir mye enklere  å rengjøre stekepannen. Du slipper også å grise til oppvaskkummen etterpå. Tørkepapiret med fettet kaster du sammen med restavfallet.

Slik blir du kvitt fett/olje
Baking av julekaker som smultringer, fattigmann og rosettbakels, kan gi deg en stor rest med matfett i kjelen. Dette fettet stivner når det blir kaldt, og dette fettet er helt utmerket til å lage meiseboller til fuglene.

Hell oppi solsikkefrø, havregryn, mandler og hassenøtter i fettet, og vips så har du småfuglers favoritt. Hvis du heller det i en melkekartong, og lar det stivne, så kan du skjære hull i den og henge ut hele kartongen. Stikk gjerne en pinne gjennom kartongen slik at fuglene har noe å sitte på. Tips på hvordan du lager maeiseboller, finner du på ut.no

Flere tips om hvordan du blir kvitt fett og olje finner du her
Informasjon om fett i avløp PDF document ODT document

Se også krav til renseinnretning fett PDF document ODT document
 

Resultatområde Kommunalteknikk

Tips en venn Skriv ut