Folkehelseinstituttet har laget en detaljert prioriteringsrekkefølge etter både alder og hvor alvorlig den underliggende sykdommen er. Kommunen vaksinerer nå innbyggere i prioriteringsgruppe 3 (alder 75 til 84 år) og prioriteringsgruppe 4 (alder 65 til 74 år). Fastlegene vil vaksinere innbyggere i prioriteringsgruppe 4b (personer mellom 18 og 64 år med sykdommer/tilstander med høy risiko for alvorlig forløp).
 
Det legges opp til en dynamisk prioritering. Det er derfor viktig å understreke at prioriteringen kan endre seg, ut fra smittesituasjonen i samfunnet, graden av kontroll og presset på helsetjenesten og ny kunnskap om vaksinenes egenskaper, effekt og risiko for ulike grupper. 
 
Vaksinasjon vil foregå i Vestby Arena, Solerunden 10, 1540 Vestby. Her finnes godt med parkeringsplasser, også for bevegelseshemmede.

Forhåndsregistrer deg til vaksine

Når du skal forhåndsregistrere deg til vaksine benytter du denne lenken: 
 

En forhåndsregistrering gir ikke time til vaksinering, men kartlegger behovet og ønske om vaksine. Forhåndsregistreringen bidrar til at kommunen kan foreta en rask og effektiv håndtering av mottatte vaksiner. 
 
Hvem skal forhåndsregistrere seg?
Alle innbyggere som ønsker vaksine skal registrere seg.  Når kommunen mottar vaksiner til din prioriteringsgruppe vil du som har forhåndsregistrert deg motta en sms om at du kan bestille time for vaksinering.
 
Hvem blir kontaktet av fastlegen sin?
Innbyggere under 65 år som er i risikogruppe vil etterhvert få tilbud om vaksine fra sin fastlege. 
 
Hvordan registrerer man seg?
Forhåndsregistrering gjøres kun via Vestby kommunes hjemmeside, og derfra følger man koblingen «Forhåndsregistrering til vaksinasjon». For å logge inn benytter man BankID. 
 
Kan man få hjelp av pårørende til å registrere seg? 
Pårørende kan logge seg inn med egen BankID og registrere foreldre eller andre som ikke klarer å forhåndsregistrere seg selv. 
 
Er det sikkert å forhåndsregistrere seg?
Ja, ved forhåndsregistrering benytter du BankID som sikkerhetsløsning. Tjenesten er i samsvar med personvernforordningen (GDPR). Det er kun du som bruker, og de du velger å dele helsedata med gjennom Helseboka, som vil ha tilgang til dine helsedata. Du kan når som helst trekke tilbake samtykket til at vi behandler dataene dine.  Da vil vi slette dine helsedata etter 30 dager. 
 

Du mottar sms når det er din tur å bestille tid for vaksine

Du kan ikke møte opp uten timeavtale!
Når det er din tur til å få tilbud om vaksinen, blir du kontaktet  via sms. Du trenger ikke kontakte kommunen eller fastlege for å sette deg på venteliste. Vi ringer neste innbygger som står på prioriteringslisten hvis det skulle være noen som ikke dukker opp til sin timeavtale.

Klikk på lenken i sms'en for timebestilling, den samme lenken som du finner her.  

Bekreftelse på vaksine

Etter at du har mottatt den andre vaksinedosen kan du få bekreftelse på at du har fått vaksine. 

  • Du kan få skrevet ut et vaksinasjonskort når du får din siste vaksinedose.
  • Du vil også kunne laste ned et elektronisk vaksinasjonskort på Helsenorge.no
  • Vaksinasjonskortet finnes på engelsk og norsk.

Hjelpetelefon for forhåndsregistrering

Trenger du hjelp til å bestille time kan du ringe hjelpetelefonen for å registrere deg for vaksine på telefon 64 98 01 00, tastevalg 2.

Åpningstid hjelpetelefonen for å registrere seg for vaksine er mandag-fredag kl.10-14. Grunnet stor pågang ved mottatt sms anbefaler vi deg å ringe utover dagen da det er kortere ventetid på telefonen.

Helsetjenesten Vestby kommune