Tuttifrutti med Vitenparken

Vil du være nysgjerrig og kreativ i sommer?
Vitenparken Campus Ås er Vestby kommune sitt regionale vitensenter. I samarbeid med kommunen vil Vitenparken gi deg ulike smaksprøver fra vår vitenskapelige aktivitetsmeny –  dette blir en vitenskapelig kombo av en uke, rene tuttifrutti!

I løpet av uken får du blant annet utforske sansene, programmere og leke, lage oppfinnelser og bruke fantasien for å skape de merkeligste kreasjoner.
Hvordan smaker verdens beste oppfinnelse og hvilke arbeidsoppgaver har egentlig insektene Vitenparken har ansatt?
Vi lukter, smaker, leker og tester naturvitenskaplige konsept, og finner kule og lure løsninger på både realistiske og tøysete utfordringer.
På sommerskole med Vitenparken lar vi fantasien boble! Meld deg på Tuttifrutti med Vitenparken og gled deg til den ultimate sammensetningen av en uke.

Dersom det blir nok påmeldte vil vi lage en gruppe for 5.-7. trinn og en gruppe for 8.-10. trinn.

Sted: Son skole (bemerk sted er endret fra Vestby til Son)
Dato: 2.-6. august, tidspunkt kommer
Passer for: 5.-10. trinn
Antall plasser: 40

Svømme-/Livredningskurs

Ønsker du å bli flinkere til å svømme og søker mestringsopplevelser i vann? På dette kurset er målet at elevene skal bli trygge i vannet og utvikle grunnleggende svømmeferdigheter gjennom varierte øvelser, lek og mestring. På dette kurset lærer elevene seg livredning i praksis, pusteteknikker og dykk. I tillegg vil elevenes egne ferdigheter og trygghet i vann utvikles. Kurset vil vare en time hver ettermiddag/kveld hele uken.

Sted: Grevlingen skole
Datoer: 9. -13. august, klokken 18-19 for 5.-7. trinn og klokken 19:00-20:00 for 8.-10. trinn
Passer for 5. – 10. trinn
Antall plasser: 40

Teaterkurs med «Spillopper»!

Kan uke 32 bli «Den morsomste uka ever»? Akkurat det har du nå muligheten til å påvirke! Du vil bli kjent med andre elever fra Vestby og kanskje kommer du til å oppdage nye sider av deg du ikke visste om! Det blir improvisasjon, teatersport, fantasibruk, teaterøvelser, fra ide til manus, utforskning, samarbeid og ikke minst: ha det gøy! 
Vi velger et aktuelt tema for uka. Mulighet for å være både inne og ute og en uhøytidelig visning av noe av noe av det vi har kommet fram til for familie/venner siste kursdag.
Teaterlærer er Hanne Dahle fra Son.

Sted: Gamle Bjørlien skole
Dato: 9.-13. august, kurset varer 4-5 timer hver dag. Klokkeslett kommer senere
Passer for: 5.-10. trinn
Antall plasser: 10

Camp 3D – Lek og lær med 3D, VR og AR

Utforsk menneskekroppen, vindmølle, oljeplattform og mye mer ved hjelp av Oculus Quest, iPad og datamaskiner. Lag dine egne 3D-modeller og opplev dem i VR. Slipp kreativiteten din løs og bli med i en verden med VR. I løpet av de fem dagene vil du bruke forskjellige apper, inkludert TinkerCad og 3DL. Du vil bruke Oculus Quest 2 – det siste innen VR for læring og spill, samt oppleve VR-videoer og scener. Camp 3D er en uke med læring, moro og spenning!

Sted: Bjørlien skole
Dato: 9.-13. august, klokken 9.00-15.30
Passer for: 5.-10. trinn
Antall plasser: 30

Musikklaboratoriet

Er du glad i musikk? Vil du lære deg et instrument og spille sammen med andre? Musikklaboratoriet er kurset for deg som vil ha en spennende uke med sang, bevegelse og spill på ulike instrumenter. Du trenger ingen forkunnskaper, og vi legger stort fokus på å ha det gøy med musikken. Uken ender opp i en kul musikkvideo, og vi drar også på tur en av dagene.

Sted: Vestby skole
Datoer: 9. – 12. august
Passer for 5. – 7. trinn
Antall plasser: 25

Sommerworkshop med droner: luft, bakke og sjø!

Er du interessert i teknologi, design, programmering, fart og moro?
Henning og Steinar fra MakeKit arrangerer droneworkshop. Vi bygger, designer og programmerer tre ulike typer droner, et quadkopter som flyr i lufta, en svevebil som suser bortover asfalten, og vi skal bruke undervannsdrone til å utforske sjøen utenfor Son. Vi bruker micro:bit, som du kanskje kjenner fra før. Dronene designer vi i 3d, før vi kutter de ut med laser. Svevebilene bygger vi fra bunnen av med papp, treskrog, lim og kreativitet. Om du liker design, programmering eller å utforske verden rundt deg, er dette er workshopen for deg!

Sted: Brevik skole
Dato: 9.-13. august, klokken 9.30-15.30
Passer for: 6.-10. trinn
Antall plasser: 20

Programmering + matematikk = sant?

Bli med i kodeklubben hvor vi gir en innføring i koding. Her lærer du å kode i Scratch - et program designet for å kunne forstå prinsippene bak programmering og kunne lage egne spill og animasjoner. I kodeklubben vil det være nesten ubegrenset med muligheter for hva man vil lage og vi vil kombinere matematikk og programmering i Scratch med kreative, utforskende og praktiske oppgaver. Du vil få et godt grunnlag for å lære deg andre programmeringsspråk senere.

Sted: Vestby skole
Dato: 9.-13. august, klokken 9:00-12:30 for 5.-7. trinn, og klokken 13:00-16:30 for 8.-10. trinn.
Passer for: 5.-10. trinn
Antall plasser: 30

Keramikk og skulptur

Er du kreativ og liker å skape noe med hendene?
På dette kurset jobber vi med fantasi, skaperglede og kreativitet ved å utfolde oss i leire. Vi går gjennom grunnleggende keramiske teknikker for å arbeid med form, figurer, bruks- og pyntegjenstander og skulpturer. Alle får jobbe med egne ideer, temaer og inspirasjon og får veiledning underveis i prosessen. 
Det er ingen krav til forkunnskaper. Kurset blir tilpasset gruppen og hver enkelt, slik at det blir spennende både for de som har kjennskap til keramikk og de som har lyst til å lære noe nytt.
Hovedfokuset er å ha det gøy og lage noe kreativt i leire!

Sted: Brevik skole
Dato: 9.-12. august, klokken 9.00-14.00
Passer for: 5.-10. trinn
Antall plasser: 10