Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
9. februar:

Endringer i lokale og nasjonale koronaregler

Regjeringen har endret covid-19 forskriften med virkning fra onsdag 10. februar kl 24.00. Endring... Les mer

Informasjon om skole, barnehage og SFO

Rutiner ved påvist covid-19 i Vestbyskolen

De siste månedene har vi hatt noen få tilfeller hvor elever og lærere har fått påvist covid-19. Dette medfører usikkerhet for foresatte, elever og ansatte. Det er smittesporingsteamet som avgjør hvem som skal i karantene som følge av smitten. Her går smittesporingsteamet ut fra 48-timers regelen som er etter anbefaling fra FHI.

I denne rutinen vil du finne beskrivelse av hva som skjer i de ulike tilfellene av smitte. Vi følger FHI sine retningslinjer, og Vestby kommune er per i dag på gult nivå. Rutinene er laget med det som utgangspunkt, men vil bli revidert hvis dette endrer seg.
 
På gult nivå legges det ikke opp til digital hjemmeundervisning for andre enn de som er i karantene. I noen tilfeller kan det være at flere enn de som er i karantene som får hjemmeundervisning hvis det er mange lærere som blir satt i karantene og det er vanskelig å få gjennomført undervisning fysisk på skolen.
 
Vi oppfordrer alle til å teste seg hvis de får symptomer på covid-19. 
 
Det viktigste er fortsatt:
  • Bli hjemme hvis du er syk 
  • Hold avstand 
  • Vask hender
Alt blir bra

Til elever og foresatte i Vestbyskolen - retningslinjer ved smitte i skolen

De siste månedene har vi hatt noen få tilfeller hvor elever og lærere har fått påvist covid-19.

Hvis de dette gjelder har vært på skolen de siste 48 timene, sender skolen ut en Transponder-melding til alle foresatte på skolen og informerer om hvilket trinn det er smitte på og at foresatte må følge med på egne barn og ungdom.

De som i slike tilfeller regnes som nærkontakter får egen beskjed om dette. 

Informasjon til foresatte i Vestbyskolen

Informasjon om skole, barnehage og SFO

Nedenfor finnes artikler publisert på kommunens nettside vedrørende skole, barnehage og SFO og kommunens innsats mot smittespredning av koronavirus.

Barn_søsken Foto Pixabay[1]_700x467

Permisjon og oppsigelse av plass for barn i barnehage og sfo som følge av koronasituasjonen

Når barnehager og skoler nå har åpnet igjen kan det være vi har barn som er i risikogruppe, eller som bor sammen med noen i risikogruppe, som ikke kan benytte seg av barnehageplassen eller sfo-plassen. Det kan også bli en situasjon hvor foreldre som mister jobben eller blir permittert som følge av Covid 19 ikke har økonomi til å ha barnehageplass eller sfo-plass til sitt barn.

Lekeplass
1