Digitalt koronasertifikat

Innlogging via Helsenorge sin nettside
Dersom du har et norsk fødselsnummer eller D-nummer, finner du sertifikatet ditt ved å logge deg inn på Helsenorge. Du logger deg inn med elektronisk ID, og kan bruke enten BankID, BankID på mobil, Buypass ID på smartkort, Buypass ID i mobil eller Commfides e-ID.

Innlogging i Helsenorge-appen fra mobil enhet
Du kan også få enkel tilgang til sertifikatet ved å laste ned Helsenorge-appen. Setter du opp en personlig kode, ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk, trenger du ikke å bruke ID-porten hver gang du skal hente det fram. Fra Helsenorge-appen er det to alternative tilganger til sertifikatet:

  1. Kontroll av ditt koronasertifikat som er en hurtigtilgang til ditt digitale koronasertifikat. Merk at her vil du ikke ha tilgang til utskrift av sertifikatet ditt. Det kan kun gjøres i en nettleser.
  2. Koronasertifikat under Helsetjenester videresender deg til Helsenorges nettside Her finner du utskriftsvennlig versjon og mulighet til å se egne data i koronasertifikatet.

Hvordan viser du frem sertifikatet?
Du kan vise fram sertifikatet digitalt, laste det ned på mobil, PC eller nettbrett eller ta en utskrift av sertifikatet på papir. Om du ikke har tilgang til digitalt sertifikat, kan du bestille koronasertifikatet ditt via brev eller telefon.

Utskrift av koronasertifikat

Har du ikke mulighet til å finne koronasertifikatet via digital løsning? Du kan da enten få det utlevert via kommunens servicekontor eller ringe informasjonstelefonen for korona og få tilsendt en papirutskrift av koronasertifikatet i posten. Merk at det bare er den som trenger sertifikatet som selv kan ringe for bistand.

Utskrift via kommunens servicekontor
Ring servicekontoret på telefonnummer 64 98 01 00.

På hverdager kan koronasertifikatet hentes dagen etter bestillingen er gjort. Du henter det på Vestby rådhus mandag til fredag kl. 09.00 - 15.00. 

  • Ha med pass eller annen gyldig ID for å få utlevert koronapasset. 
  • Skal du hente koronasertifikat for andre enn deg selv må gyldig fullmakt medbringes. 
  • Sertifikat som ikke blir hentet innen 48 timer blir makulert. 
  • Husk at det er en viss varighet på passet, så ikke bestill for lang tid før du skal reise.  
  • Husk å sjekke at det også er gyldig til hjemreise.