Bestille koronatest via nett eller telefon

Testsenteret tar enten antigen hurtigtest eller PCR-test. Vi gjør oppmerksom på at hurtigtester nå erstatter PCR-testing i mange tilfeller. For koronatest har vi nå kun drop-in tirsdager og torsdager mellom kl. 10.00 og 14.00.

Du få veiledning ved å ringe koronatelefonen på tlf. 64 98 01 00, tastevalg 2. Teststasjonen holder til i Risilveien 65 (Vestbyhallen). Kart finner du på denne siden.

Har du behov for legetilsyn skal du ringe din fastlege, eller legevakt.

PCR - tester

Alle som har fått dose 3, eller som har fått 2 doser og gjennomgått korona de siste tre månedene, vil ikke få tilbud om å ta PCR- test for å bekrefte positiv selvtest. 
 
Vestby tilbyr PCR-testing på testsenteret til:
  • Personer som søker helsehjelp og hvor bekreftelse har konsekvens for diagnostikk, differensialdiagnostikk og behandling.
  • Personer med primær eller sekundær immunsvikt, herunder organtransplanterte og immunsupprimerte.
  • Barn og ungdom mellom 0-16 år.
  • Uvaksinerte og delvaksinerte personer uten oppfriskingsdose som har behov for koronasertifikat. Testing for utenlandsreiser koster kr 500 i egenandel. 

Avbestille koronatest

Avbestilling av korona-test kan gjøres i Helseboka inntil 6 timer før oppsatt tid. Da du bestilte time mottok du en sms med bekreftelse. I denne sms’en ligger det link til «se/flytte timen».  Det skal være enkelt å følge denne linken for endring eller kansellering av timen. 
 
Er det derimot nærmere enn 6 timer til oppsatt time, må du ringe teststasjonen på tlf 64 98 01 00, tastevalg 2 og gi beskjed om at du ikke kommer.

Svar på koronatest

Svar på PCR-tester foreligger så snart prøven er analysert og besvart. Svar på koronatesten får man ved å logge inn på Helsenorge.no. Vanligvis er prøvesvaret klart i løpet av 1-3 dager. Du kan også få varsel på SMS, e-post eller begge deler når ditt prøvesvar er klart dersom du har registrert deg for det. Dette gjør du ved å endre dine innstillinger på helsenorge.no/kontaktinformasjon.

Svar på antigen-hurtigtest foreligger innen 1 time etter prøvetakning.

Selvtester for testing hjemme

Hurtigtest for selvtesting kan hentes på kommunens testsenter. Inngang ved kortsiden av Vestbyhallen mot grusbanen. Det er ikke behov for å avtale/bestille time på forhånd. Senteret er åpent for henting av selvtest tirsdag og torsdag mellom kl. 10.00 og 14.00.

Er din selvtest positiv kan du selv registrere resultatet her.

Folkehelseinstituttet (FHI) anbefaler nå at folk stikker testpinnen både i halsen og i nesen når de skal hurtigteste seg. Det vil kunne fange opp noen flere av de som er smittet, særlig de første dagene av sykdommen. Anbefalingen gjelder særlig voksne personer.

Det er derfor viktig å understreke at test tatt fra bare nese fortsatt gir gode svar. Derfor kan man fint la være å teste barn i halsen dersom de ikke ønsker dette. Test fra bare hals anbefales ikke for noen.

Når man tester fra begge steder, tas prøven først fra halsen (svelget) og deretter fra nesen. Prøvetaking fra hals bør utføres om morgenen før inntak av mat og drikke, eller minst 30 minutter etter inntak av mat og drikke.

Les mer om oppdaterte råd om selvtest for covid-19 på FHI sine hjemmesider.

Koronatest i forbindelse med utenlandsreise

Vestby kommune tilbyr testing i forbindelse med utenlandsreise dersom det er kapasitet. Merk at det tilbys kun test av typen antigen hurtigtest. Testing er tirsdag og torsdag fra kl. 10.00 - 14.00. Vi tester i vinduet der man henter selvtest. Kostnader til testing i forbindelse med utenlandsreiser skal dekkes av den reisende. I Vestby kommune er egenandelen kr 500 for denne tjenesten. Betaling er via Vipps.

De fleste land godtar antigen hurtigtest tatt på testsenteret, men det er den reisendes plikt å sette seg inn i hvilken test som kreves for å komme inn i det landet man skal reise til. 

Ved behov for PCR-test ved reise må private helseaktører kontaktes, for eksempel Volvat Moss.

Andre spørsmål knyttet til korona

Ved spørsmål knyttet til koronavirus kan disse kontaktes avhengig av hva det gjelder og når på døgnet det er: 

Helsemyndighetenes informasjonstelefon 815 55 015 kl. 08.00 - 15.30 hver dag, utenom lørdag og søndag.
Koronatelefonen
vaksine / koronatest / smittesporing
64 98 01 00, tastevalg 2 kl. 08.00 -15.00  mandag, tirsdag og torsdag
Din fastlege   Dagtid på hverdager
Ved krise - legevakten i Moss (når fastlegen har stengt) 116117 Døgnåpent

Du finner mer informasjon og konkrete råd om korona-viruset på Folkehelseinstituttets hjemmesider og helsenorge.no.

Sykemelding i forbindelse med koronavirus

  • Se nav.no 
  • Du må kontakte fastlege ved behov for sykemelding. Legevakten gir ikke ut sykmelding i forbindelse med koronavirus.