Reservere koronatest via nett eller telefon

Timebestilling og testing er gratis. Link til timebestilling finner du her: digital reservasjon av korona-test .

Du kan også reservere tid for test ved å ringe koronatelefonen på tlf. 404 04 919, tastevalg 2 for å komme til Vestby kommunes teststasjon (Risilveien 65). Kart finner du på denne siden.

Telefontid er kl. 08.30 - 15.00 hver dag, også i helgene. Når du bestiller time for koronatesting, må det oppgis hvem som er fastlegen til den som skal ha time. Hvis du er usikker på hvem som er din fastlege, så finner man dette ved å logge inn på Helsenorge.no/fastlegen

Har du behov for legetilsyn skal du ringe din fastlege.

Avbestille koronatest

Avbestilling av korona-test kan gjøres i Helseboka inntil 6 timer før oppsatt tid. Da du bestilte time mottok du en sms med bekreftelse. I denne sms’en ligger det link til «se/flytte timen».  Det skal være enkelt å følge denne linken for endring eller kansellering av timen. 
 
Er det derimot nærmere enn 6 timer til oppsatt time, må du ringe teststasjonen på tlf 404 04 919 og gi beskjed om at du ikke kommer.

Svar på koronatest

Så snart prøven er analysert og besvart kan du lese svaret på koronatesten ved å logge inn på Helsenorge.no. Vanligvis er prøvesvaret klart i løpet av 1-3 dager.

Du kan også få varsel på SMS, e-post eller begge deler når ditt prøvesvar er klart dersom du har registrert deg for det. Dette gjør du ved å endre dine innstillinger på helsenorge.no/kontaktinformasjon. 

Hvem skal testes for koronavirus?

Alle som selv mistenker at de er smittet av koronavirus (covid-19) kan bestille tid for å teste seg uten leges vurdering. Før du tar kontakt, les gjennom testkriterier fra FHI.

Symptomer på smitte kan være akutt luftveisinfeksjon, feber, hoste eller tungpustethet, men også andre symptomer kan være indikasjon på smitte. Vestby Kommune oppfordrer alle med symptomer på covid-19 til å teste seg.

Barn under 10 år med kun lette symptomer på luftveisinfeksjon kan se an symptomene hjemme et par dager før testing. Barn med rennende nese som eneste symptom, som ellers er i god allmenntilstand uten andre tegn på nyoppstått luftveisinfeksjon, behøver ikke å holdes hjemme eller testes. 

Av smittevernhensyn er det viktig å ikke møte opp uten å ha avtalt dette på koronatelefonen på forhånd

 • Alle som testes bør holde seg hjemme til negativt prøvesvar foreligger og de er blitt symptomfri. 

Hurtigtest/ selvtest

I tillegg til testing ved teststasjonen med enten PCR-test eller hurtigtest, er det derfor nå mulig å hente selvtester for å gjennomføre testingen hjemme. Dette avklares når du ringer for å bestille test. Til informasjon så brukes det nå fremre nese som prøvetakingsområde på både PCR-test og hurtigtest/selvtest

Hurtigtester for selvtesting kan hentes på kommunens testsenter. Inngang ved kortsiden av Vestbyhallen mot grusbanen. Senteret er åpent for henting av hurtigtester alle dager mellom kl. 09.30 og 17.00.

Helsedirektoratet har sendt ut selvtester til kommunene for å imøtekomme FHI sine testkriterier

 • Testene skal være gratis for befolkningen
 • Testene skal brukes til prioriterte grupper
 • Kommunene har ansvar for å forhindre skjevfordeling og misbruk av selvtestene
 • Kommunene har ansvar for å holde oversikt over hvor mange tester som er levert ut og hvor mange selvtester kommunen har på lager

Hurtigtestene er et knapphetsgode, og innbyggerne har ikke krav på testene. Det er derfor lagt vekt på følgende prioritering ved bruk av selvtester:

 • Personer med luftveissymptomer, også vaksinerte
 • Uvaksinerte nærkontakter
 • Testing for imøtekomme kravene til innreise i enkelte land (det er den enkeltes ansvar å sjekke hvilke regler som gjelder ved innreise til det landet man skal reise til)
 • Jevnlig testing ved større utbrudd blant uvaksinerte

Personer som ikke er i en prioritert gruppe, men som likevel ønsker å teste seg, kan kjøpe selvtester på apotek og i enkelte butikker. Testene må da betales av den enkelte. Positiv selvtest bør bekreftes med en PCR-test. Ta da kontakt med testsenteret.

Se veiledning på helsenorge.no for bruk og kjøp av selvtest i egen regi. I Norge er det kun tillatt å selge selvtester som oppfyller kravene gitt i lov og forskrift om medisinsk utstyr. Dette innebærer at testene skal være merket CE etterfulgt av et firesifret tall samt at merking og bruksanvisning skal være på norsk. 

Andre spørsmål knyttet til koronavirus

Aktuelle kontakter:

Ordinære henvendelser til legevakten: 116 117

Du finner mer informasjon og konkrete råd om Korona-viruset på Folkehelseinstituttets hjemmesider og helsenorge.no.

Helsemyndighetenes informasjonstelefon : 815 55 015. 

Sykemelding i forbindelse med koronavirus

 • Se nav.no 
 • Du må kontakte fastlege ved behov for sykemelding. Legevakten gir ikke ut sykmelding i forbindelse med koronavirus.