Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
9. februar:

Endringer i lokale og nasjonale koronaregler

Regjeringen har endret covid-19 forskriften med virkning fra onsdag 10. februar kl 24.00. Endring... Les mer

Koronavaksine

Status koronavaksinering i Vestby

Vestby kommune er godt i gang med å vaksinere sine innbyggere. Informasjon om vaksineringsarbeidet publiseres her hver uke.

Forhåndsregistrer deg for vaksine via våre nettsider. Da vil du motta en sms når det er din tur til å bestille time for vaksinasjon. Vi følger Folkehelseinstituttets liste over prioriteringsgrupper.
 

Vestby kommune er godt i gang med å vaksinere sine innbyggere. Illustrasjonsfoto: Unsplash.com

Informasjon til innbyggere med fastlege i andre kommuner

I Vestby kommune er det fastlegene som skal vaksinere innbyggere i prioriteringsgruppe 4b, 5, 6 og 7. Vi vaksinerer fortsatt de i prioriteringsgruppe 3. Når fastlegekontoret får vaksine, vil de ta kontakt med deg. Du behøver ikke ringe for å få time.

Du som har fastlege i annen kommune
Innbyggere som er i prioriteringsgruppe 4b, 5, 6 og 7 og som har fastlege i en annen kommune bes om å gjøre følgende:  

I Vestby kommune er det fastlegene som skal vaksinere innbyggere i prioriteringsgruppe 4b, 5, 6 og 7.

Vi ringer alle over 80 år og tilbyr koronavaksine

I løpet av de to siste ukene har vi vært i kontakt med nesten alle innbyggere i Vestby over 80 år og gitt tilbud om vaksine. 

Men, - vi mangler telefonnummer til noen personer, som vi ønsker å komme i kontakt med for å tilby hjelp med registrering i vaksinekø. Vi ber derfor om at personer over 80 år som ikke allerede er kontaktet av kommunen selv tar kontakt med oss hvis de ønsker vaksine. Hvis du allerede er forhåndsregistrert trenger du ikke gjøre noe. 

Alle blir først registrert i vaksinekø. Når du er registrert kan du vente til du mottar SMS til din telefon med beskjed om at det er tid for å bestille time. Det skjer etter hvert som kommunen mottar vaksiner, i prioritert rekkefølge. 

Ring vår hjelpetelefon hvis du ønsker hjelp til registrering.

Vaksineringen er godt i gang i Vestby

SMS-varsling om forhåndsregistrering sendt til alle over 18 år som ønsker vaksine

Vestby kommune har idag sendt ut varsling på sms vedrørende forhåndsregistrering til koronavaksine.

Denne meldingen har gått til alle innbyggere i Vestby kommune.

Har du allerede  forhåndsregistrert deg for vaksine kan du se bort ifra denne sms'en. Dette er kun en informasjon og anmodning til alle over 18 år som ønsker vaksine, om å registrere seg. 

Du kan nå forhåndsregistrere deg til koronavaksine

Har du mottatt SMS om registrering til koronavaksine ?

Det har gått ut en varsling på sms vedrørende forhåndsregistrering til koronavaksine.

Denne meldingen har gått til innbyggere som har forhåndsregistrert seg for vaksine i perioden 15. januar - 17. januar, og enkelte av de som tidligere har registrert seg til koronatest. 

Du kan nå forhåndsregistrere deg til koronavaksine

Forhåndsregistrer deg for koronavaksine

Regjeringen ønsker å tilby vaksinasjon til hele den voksne befolkningen. Kommunen vil i starten få en begrenset mengde vaksinedoser, og man er derfor nødt til å prioritere hvem som skal få tilbudet først. Smittesituasjonen og gjeldende kunnskap om vaksinene vil være det som avgjør den faktiske prioriteringen når vi mottar vaksinen.

FORHÅNDSREGISTRERING KORONAVAKSINE  

Du kan nå forhåndsregistrere deg til koronavaksine Illustrasjonsfoto Unsplash.com

Koronavaksinering i Vestby

De første koronavaksinene har ankommet Vestby kommune og vi er i gang med å vaksinere. Vi følger FHI sine prioriteringer for hvilken rekkefølge det vaksineres i.

Turid Aas får første vaksinedose satt av avdelingssykepleier Stine Solberg Andersen Foto: Vestby sykehjem, Vestby kommune

Koronavaksinering i Vestby

Siden januar i år har verden og Norge kjempet mot koronapandemien. Vaksinasjon er en av de mest effektive formene for forebygging av smittsomme sykdommer. 

Hensikten med vaksinasjon er å forebygge sykdom eller å gjøre sykdomsforløpet mildere uten å bli utsatt for alvorlig bivirkninger. Hovedmålet med koronavaksine er å beskytte liv og helse til de som er mest utsatt for covid-19 sykdommen.   

Koronavaksine er gratis og gis som to doser  Foto: Fhi.no

Koronavaksine

Koronavaksinasjon er en del av det nasjonale vaksinasjonsprogrammet, og kommunene skal tilby innbyggerne vaksinasjonNorge vil få tilgang på flere ulike vaksinetyper, men det er ennå usikkerhet knyttet til hvor raskt vi får vaksinene og kan tilby dem til anbefalte grupper. 

Kommunen planlegger nå gjennomføring av vaksinasjon. Informasjon om arbeidet vil bli løpende oppdatert her på kommunens nettsider.

​Vi vil senere informere om hvilke grupper som anbefale vaksinasjon og rekkefølgen mellom disse. Personer som prioriteres vil bli kontaktet for tilbud om vaksinasjon. Det er ikke nødvendig å kontakte kommunen eller fastlege for å sette seg på venteliste. 

Koronavaksine og vaksinasjon er gratis.  

Koronavaksine er gratis og gis som to doser  Foto: Fhi.no
1