Hvitsten Salong 2017

Kunstfestival i Hvitsten: Besøk Hvitsten Salong 28. - 30. juli

Hvitsten Salong er en tre dagers kunstfestival i Hvitsten med verker utstilt i skogen, i parker og ved fjorden. Fredag 28. juli og lørdag 29. juli vil det også være et konsert- og performanceprogram. Konserter vil holdes både i Hvitsten kirke og til akkompagnerende bølgeskvulp ved Sjøbodene. Se program nederst

Sjøbodene blir festivalens hjerte og her kan man, i tillegg til å oppleve konserter og servering av mat og drikke, få informasjon om festivalen, kunstnere og program. Performancer vil være annonsert, men her vil også performancekunstnere være en integrert del av festivalen og publikummere kan møte på disse ”verkene” rundt om på festivalen.

Hvitsten Salong 2017
Åpning fredag 28. juli kl.19.00

For fjerde året arrangeres Kunstfestivalen Hvitsten Salong i Hvitsten - i år med 27 internasjonale kunstnere og 4 band. Langs en skogsti og flere andre steder rundt om i Hvitsten vil publikum kunne oppleve maleri, skulptur, installasjon og performance. Hvitsten Salong har siden starten 2013 fokusert på og jobbet med vår kulturelle bevissthet knyttet til den mytiske og mystiske naturen. Kunstnerne vil her prøve å bryte grensene mellom natur og kultur. Det overraskende momentet av å som publikum oppleve kunst i ett miljø hvor vi vanligvis ikke forventer det, blir da en viktig faktor.

Hvitsten Salong har hele tiden vært knyttet til kunstneren Theodor Kittelsen som bodde og arbeidet i Hvitsten på slutten av 1800-tallet.
Poeten Jan Erik Vold skriver i sin bok Poesi ad li: – Uten denne maler hadde ikke Norge blitt Norge.
Her hentyder han til at Kittelsens univers er med oss i forståelsen av å være norsk eller til og med skandinavisk. Vi identifiserer oss nok mindre med det nasjonalromantiske og Kittelsens kunst nå, men det er med på å danne grunnlaget for hvordan Norge vil fremstå utad. Dette er blant annet noe vi vil undersøke. I årets festival har vi kunstnere fra seks forskjellige land og som holder høy faglig nasjonal og internasjonal klasse.

Utstillingen kan ses fra og med fredag 28. juli kl 19.00

Mesteparten av utstillingen foregår utendørs. Publikum kan her oppleve forskjellige kunstuttrykk av særdeles profesjonelle og faglig sterke kunstnere mens de vandrer i skogen, benytter seg av parker eller opplever fjordlivet.

Kunstnerne finner sin plass og riktig kontekst til sine verker i omgivelsene. Noen av kunstnerne vil tilbringe inntil to uker i Hvitsten for å kunne arbeide med verkene sine og tilbys da verksted, uteatelier, kontor og overnatting.

Se videoklipp fra fjorårets Hvitsten Salong

Program:

Fredag 28. juli
Kl.19.00 - Åpning av festivalen og konsert med albumaktuelle og kritikerroste Andreas Ihlebæk med band i Hvitsten Kirke
Kl.21.00 - Konsert med Legs 11 på moloen ved Sjøboden pub

Lørdag 29. juli
Kl.19.00 - Konsert med Arnt Håkon Ånesen på moloen ved Sjøboden pub
Kl.21.00 - Konsert med Bosses Bongoband på moloen ved Sjøboden pub

Søn 30 juli
Utstillingen er åpen

Kunstnere: Hanne Friis, Herman Mbamba, Mikolaj Malek, Christian Messel, Nina Berg, Endre Mathistad, Johanne Hestvold, Jørund Aase Falkenberg, Birgers Oterleie, Anna Daniel, Aleksandra Miztur, Agniezka Golaszewska, Christian Tony Norum, Andrea Bakketun, Petter Ballo, Kristian Skylstad, Ayman Azraq, Kristian Castro, Bob Connolly, Jon Lundell, Pablo Castro, Carsten Aniksdal, Jakub Rozej, Ewa Polska, Espen Lomsdalen, Lise Wulff, Mari Østby Kjøll, Gunvor Nervold Antonsen, Halvor Rønning og Øyvind Mellbye

 

Kontaktperson:
Jon Lundell, tel: + 47 97 96 33 44, jon@lundell.no

www.hvitstensalong.com
 

Hvitsten Salong er støttet av Norsk Kulturråd                            

Tips en venn Skriv ut