Brunskogsnegl  Foto: Arild Andersen, NIBIO

Lei av brunskogsnegler i din private hage eller omegn?

Vestby kommune satte i 2018 ekstra ressurser til bekjempelse av brunskogsnegler.

Kommunen har gått til innkjøp av snegleplukkere som innbyggerne i kommunen kan låne gratis. Med snegleplukkerne unngår man å komme i kontakt med sneglene. Snegleplukkerne gjør arbeidet med å plukke/klippe snegler i to enklere, mer hygienisk og mer effektivt.

Det er dokumentert at rydding og fjerning av skjulesteder for snegler, har en effekt. Et av de viktigste tiltakene du kan gjøre er å fjerne potensielle yngleplasser og gjemmesteder. Hold vegetasjonen kort ved å klippe ofte, spesielt kantarealer. Rydd vekk steiner og planer ut ujevnheter i terrenget. Ta deg gjerne en tur om kvelden for å se hvor sneglene kommer fra, og se om det er muligheter for å gjøre noen tiltak i disse områdene.

Vestby kommune har også laget en informasjonsbrosjyre om brunskogsnegler. Den er tilgjengelig til høyre på siden under «Mer info». Se også dokumentet vurderinger som ligger til grunn for utlån av snegleplukkere fremfor bruk av Nemaslug.

Vil du vite mer om gratis utlån av snegleplukkere*? Ta kontakt med Vestby kommune på telefon eller epost, og vi vil hjelpe deg med å ta fatt på problemet. 
Tlf: 64 98 01 00 / Epost: post@vestby.kommune.no

*Ventetid for utlån av snegleplukkerne kan variere grunnet begrenset antall. Alle låntakere må fylle ut en låneavtale ved utlån av snegleplukkere, og utlån/innlevering skjer på rådhuset i Vestby. Låneperioden vil være 1 uke, og kan eventuelt forlenges etter avtale med kommunen..
 

Tips en venn Skriv ut