Få kjøreruta tilsendt på mobilen hver måned

Nytt av året er at du ikke får kjøreruta tilsendt i posten. I stedet kan du få kjøreruten for den kommende måneden sendt til din mobil. 

SMS-tjenesten er gratis, og du melder deg på ved å sende MILJØBILEN til 2229. For å melde deg av sender du MILJØBILEN STOPP til 2229. 

På grunn av smittesituasjonen sorterer du selv avfallet i de ulike beholderne ved levering. MOVARs medarbeidere gir deg selvsagt god hjelp til å kildesortere riktig. 
I tillegg kan du benytte deg av vår håndspritautomat på stedet. 

Ønsker du deg en praktisk oppbevaringsboks til farlig avfall og småelektronikk hjemme, kan du få dette utdelt kostnadsfritt.

Miljøbilen Foto: MOVAR
Miljøbilen Foto: MOVAR

Kjørerute for september 2020

Du finner kjøreruta for september 2020 på nettsidene til MOVAR IKS: Miljøbilens kjørerute

Her finner du også en oversikt over planlagte stoppesteder i oktober og november. Den endelige kjøreruta med datoer for hver måned publiseres én uke før månedsskiftet. 

Gratis å levere farlig avfall og småelektronikk

Miljøbilen er vår rullende gjenvinningsstasjon. Her kan privatpersoner levere farlig avfall og småelektronikk. Dette er avfall du ikke må kaste i restavfallet, fordi det medfører risiko for brann/eksplosjoner og farlige eksponeringer for folk, dyr og miljøet. 
Dessuten kan dette avfallet bli til nye og verdifulle ressurser, når du leverer det til Miljøbilen eller gjenvinningsstasjonene. 

Eksempler på farlig avfall er beholdere med rester av olje, beis, lakk og lim, blekemidler, klor og salmiakk, white spirit og rødsprit. Også lightere, spraybokser med kremfløte eller hårspray, brannslokningsapparater, batterier og bil- og båtpleiemidler regnes som farlig avfall. 

Du kan også levere småelektronikk, som lekere med lys/lyd, kamper, mobiler, kjøkkenmaskiner, røykvarslere, små tv-skjermer, datautstyr og ledninger.