Muldvarpen familiebarnehage - den lille, trygge barnehagen med det store hjertet

Muldvarpen familiebarnehage

Muldvarpen familiebarnehage startet 1.april 1998 og er en privat drevet barnehage. Eier og styrer er May Britt Bendiksen.

Barnehagen drives i privat hjem og er godkjent for 5 barn i alderen 0-6 år.

Åpningstider: kl.0700-1700.

Barnehagen ligger innerst i en blindvei med flotte naturområder i umiddelbar nærhet. I hagen ligger et flott drivhus der barna aktivt deltar fra tidlig vår til sen høst. I barnehagen har vMuldvarpen%2Bfamiliebarnehage.jpgi en 6 år gammel hund, en labradoodle, Vegas - allergivennlig, røytefri og veldig barnekjær. En god lekekamerat!

Trygghet og raushet er avgjørende for trivsel og livslang læringsprosess. Alle som er tilknyttet barnehagen skal føle seg verdifull i et gjensidig samspill med rettigheter og plikter.

Trygghet, sosial kompetanse og lek er for meg grunnpilaren i mitt arbeid med barna. Vi har god tid og har fokus på et stimulerende og varierende tilbud.

Velkommen til Muldvarpens vidunderlige verden!
Barna opplever å bli sett i vårt lille, trygge barnehagemiljø. Her har vi tid og mulighet til å se hverandre, bli gode på å inkludere og danne solide vennskap. Vi øver oss på sosiale ferdigheter og legger vekt på respekt for hverandre, samarbeid, fellesskapsfølelse og gode samtaler.

Barnehagens grunnsyn
Jeg føler et stort ansvar, sammen med foreldrene, for å sørge for at årene her hos oss gir barna den grunnmuren de trenger for å holde de belastninger, gleder og sorger som kommer senere i livet. Barnehagehverdagen skal gi muligheter for variasjon og stimulere til mestringsfølelse, glede, motivasjon og stolthet hos barna.
En god lekekamerat_.jpg
Lek og læring
Det skjer noe rundt barna i Muldvarpen familiebarnehage uansett årstid. Lekeplassene våre er skogen, Wesselsletta og akebakken om vinteren.

Barna her er virkelige Muldvarper. De opplever en stor og herlig verden der ute, full av interessante planter og urter. Barnehagen har et flott drivhus på 13 kvm hvor vi eksperimenterer fra tidlig vår.

Vi er ingen eksperter. «Hagingen» vår handler om å kaste seg uti prosessen med å dyrke urter og grønnsaker og lære hvordan små spirer blir til noe stort. Hvert år finner vi nye favoritter. Barna er flinke til å våge nye ting. Ikke vet vi om vi får det til, noen ganger mislykkes vi, det gjør vi alle, men vi har mange store suksesser i Muldvarpen. Mens vi holder på i hagen er vi faktisk med på å gjøre en flekk av jorden grønnere og vakrere og det er bra for både barna, dyrelivet og miljøbevaringen. Dette er ett av våre årlige prosjekter som vi trives med. Prosjektene våre er enkle, de gir masse frisk luft, fysisk aktivitet, erfaringen av å skape noe, se at et lite frø blir til et vidunderlig salathode! Det er stort, det!
Drivhus i Muldvarpen barnehage.jpg
Vi har et flott uterom med overbygg hvor vi kan være om vi er lei av søle og vann en regnværsdag. Sang og musikk høres ofte hos oss, sang og gitarspill skaper stemning. Sangen er følelsens språk og skaper et godt sted å være for alle.
Muldvarpen-barna har en positiv holdning til en barnehagedag. De er glade og sprer trivsel med trillende latter og små pek. Her har barna god tid til å leke. Barna er flinke til å lytte til andre, forhandle om leketema, gjøre avtaler om roller, hjelpe hverandre og dele. Vi er fleksible, og tar ofte en avstikker fra opprinnelige planer. Tid er vår sterke side!

Språkutvikling
I barnehagen har vi fokus på å snakke sammen, utvikle godt språk og legge til rette for mange kosestunder i en aktiv hverdag. Vi har et stort utvalg av bøker, og dykker inn i bøkenes verden med høytlesning og reiser i fantasi og virkelighet. Bøkene er en verden full av skatter, vi ønsker med alle bøkene vi har å «gi barna deres vinger», gi dem muligheten til å beskrive, sette ord på følelser og utvikle horisonten.

Kosthold
Vi har gode matvaner her. Kostholdsrådene trenger ikke å være så kompliserte. Med noen enkle knep blir maten smakfull, sunn og atmosfæren rundt bordet hyggelig. Barna får alle måltider her, utenom turdagen der de har med egen matpakke. Vi lager all mat fra bunnen av og prøver å servere middag så ofte vi kan. Vi serverer frukt og grønnsaker til alle måltider. Vi koser oss og har god tid. Måltidene er sosiale. Vår familie spiser frokost sammen med barna. Kjøkkenet dufter av nytraktet kaffe og vi tenner gjerne levende lys. Her har krabatene nok krefter til lunsj!

Samarbeid
Vi er på gym en gang per uke i aktivitetsrommet på Bjørlien skole. Dette gir barna enPå tur med sparkesykkel_.jpg fin mulighet til å få kjennskap til barneskolen og nærmiljøet rundt. Barna blir godt kjent med bygninger, uteområdet, lærere og elever i forkant av skolestart og de får trening på å gå skoleveien. Tryggheten rundt dette skaper også gode forutsetninger i forhold til å danne nye vennskapsrelasjoner når barna begynner på skolen.

Vi har et gjensidig samarbeid med en annen barnehage i nærområdet rundt førskolegruppen en dag i uken, slik at vi sikrer at alle barn kjenner noen og får et bredere nettverk før skolestart.

Verdier vi vektlegger i Muldvarpen familiebarnehage:
•    Vi er kreative, ser detaljer og har mye å fortelle.
•    Vi har ubetinget kjærlighet, masse humor og ler av oss selv.
•    Vi bryr oss om andre og hverandre.
•    Vi er tolerante og romslige.
•    Vi er positive, vi inspirerer hverandre.
•    Vi har oppriktig omtanke og er varme og trygge.
•    Vi er fargerike og setter underlige spor.
•    Vi har en naturlig styrke i å ta tingene som de kommer.
•    Vi gleder andre med vårt nærvær.
•    Vi lever!


Velkommen til en hyggelig prat!

May Britt Bendiksen
e-post: pabend@getmail.no 

Tips en venn Skriv ut