Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden
A A A

Om Korona

Her finner du oppdatert informasjon om koronasituasjonen i Vestby, om kommunens arbeid for å hindre smittespredning, om hvordan du best kan beskytte deg mot smitte og hva du skal gjøre om du tror du kan være syk.

Vestby kommune følger situasjonen tett. Kommunens hjemmeside oppdateres jevnlig, med deling på Facebook. Vi sender sms til alle innbyggere hvor vi har registrert mobilnummer, med korte råd og henvisning til aktuelle nettressurser. Det antas at om lag 90 prosent av husstandene nåes på denne måten. Det prioriteres også å svare raskt på henvendelser fra Vestby Avis. 


Vestby kommune ber alle innbyggere om å følge de nasjonale retningslinjene for bekjempelse av koronasmitten. 

Andre informasjonskanaler om koronaviruset

Folkehelseinstituttet             Helsenorge 

Informasjon om Koronavirus

Aktuelt

Informasjon om Koronavirus

Smittevernrapport koronavirus 3. juli

Kommunen har de siste dagene fått svar på en rekke nye prøver. Alle var negative. Det er da 31 positive prøver i Vestby. Det er 940 som har testet negativt.

Informasjon om Koronavirus

Raskt tilgjengelig prøvesvar på covid-19

Fra 2. juli kan du selv se svaret på koronatesten din på Helsenorge.no så snart prøven er analysert og besvart.

Nå slipper den enkelte å vente unødig og å ringe legen for å få sine prøvesvar. Heretter kan man logge seg på Min helse på Helsenorge.no for å se svaret etter at prøven er ferdig analysert. Er man usikker på hvordan resultatene skal forstås, må man kontakte lege.

Informasjon om Koronavirus

Smittevernrapport koronavirus 2. juli

Kommunen har fått svar på 28 prøver. Alle var negative.

Totalt er det i Vestby 916 negative prøvesvar og 31 positive prøvesvar. Etter oppstart av barnehage og skole er det testet 61 barnehagebarn, alle med negativt testresultat. Det er testet 78 skolebarn 1-10 trinn, alle har testet negativt for korona. I videregående skole er det testet 15 personer, alle har testet negativt for korona.