Pepperstadmarka barnehage

Pepperstadmarka barnehage

Den 13. februar 2017 åpnet Pepperstadmarka barnehage.

Barnehagen ligger i Skolemesterens vei på Pepperstadmarka. Selve bygget har en miljøvennlig profil ved at det er bygget med passivhusstandard, i tillegg til blant annet solfangere på taket som varmer opp varmtvann og vannbåren varme i alle gulv hvor varmen kommer fra fjellet under barnehagen. På uteområdet er det et eget grøntområde med drivhus, bærbusker, frukttrær, grønnsakhage og urtekasser hvor barna kan være med å dyrke frem kortreist mat.

Bygget er også tilrettelagt med tanke på universell utforming, det er tatt hensyn både til eventuelle rullestolbrukere, synshemninger og hørselshemninger. Det er blant annet teleslynge i flere av barnehagens bruksrom.

Barnehagen har fire avdelinger, hvor to og to er lokalisert som naboer. Ved den oransje inngangen finner vi avdelingene Smeden og Bakeren, som huser de minste barna. Her kommer vi først inn i en felles grovgarderobe og så felles fingarderobe. Avdelingene deler 3 smårom; et for rollelek, et for konstruksjonslek og et sanserom.

I tillegg er det eget stellerom og en vognstall med plass til alle sovebarna.

Ved den blå inngangen finner vi avdelingene Kusken og Skredderen, hvor de største barna holder til. Også her kommer vi først inn i en felles grovgarderobe og så felles fingarderobe. Avdelingene deler 3 smårom; et for rollelek, et for konstruksjonslek og et tilrettelagt for språkutvikling. I midten av bygget finner vi 3 store fellesrom.

Det er et eget rom for forming og et for forskning som alle de 4 avdelingene deler på.

I tillegg er det et stort fellesrom i forbindelse med kjøkkenet. Her spiser vi alle måltider, vi har en elektronisk tavle vi kan bruke til fellessamlinger, frePepperstadmarka barnehage Foto: Vestby avismvisninger og lignende og vi har et flott kjøkken spesielt tilrettelagt for at små barn kan hjelpe til med matlaging. Blant annet er kjøkkenbenken lavere på en side slik at barna står stødig på gulvet når de hjelper til med skrelling, skjæring, baking og måling.

Uteområdet er tilrettelagt for flere ulike aktiviteter. I tillegg til nevnte grøntområdet er det balanseapparater, husker til både store små, fotballbane med kunstgress, klatrestativ med sklie, vaskehall for sykler og sandkasse. Det er en egen bålplass samt at vi har en hytte nederst på området hvor vi kan trekke inn for å varme oss med fyr i ovn, lese en bok eller vi kan spise matpakka der.

 

Tips en venn Skriv ut