Philco Fiction

"Philco Fiction" - et lokalt konsertprosjekt i Den kulturelle skolesekken

Band, kulturskoleelever og dansere øver for fullt, og arrangørgruppen forbereder de siste detaljer for å få alt klart til konserten i Vestby Arena. Alle elever på 5. - 7. trinn skal få oppleve konserten onsdag 14. februar kl. 09.30. Vi har også åpen generalprøve kvelden før tirsdag kl. 19.00.

Lokalpolitikere, samarbeidspartnere i kulturskoler, Den kulturelle skolesekken (DKS), i fylkeskommunen, foresatte og søsken til medvirkende elever fra kulturskolen og danserne med flere er invitert, og dersom flere har lyst til å få med seg konserten - kom gjerne på generalprøven tirsdag kveld!


Prosjektet med Philco Fiction har blitt en DKS-konsert i et litt annet format enn vi er vant til, og med mange involverte. Noe av ideen er å inkludere barn og unge både som arrangører og utøvere sammen med bandet.

Konserten er et samarbeid mellom popbandet Philco Fiction , DKS i Vestby, Vestby kulturskoleFollo Folkehøgskole  Brevik Danseverksted og valgfag «sal og scene» i ungdomskolene. 

Utgangspunktet var at kulturskolelærer og musiker i popbandet Philco Fiction Andreas Lønmo Knudsrød, foreslo å bruke Philco Fiction i den lokale DKS-delen i kommunen. I utgangspunktet i ordinære skolekonserter, men med mulighet for å kunne samarbeide med kulturskolen. Denne ideen ble spunnet videre på og vi har endt opp med et stort format og mange involverte.  I stedet for konserter på alle skolene flytter vi hele mellomtrinnet i kommunen, tilsammen nesten 700 elever, til Vestby Arena. Der rigger vi  opp en stor scene med lyd- og lysrigg og med profesjonelle lyd- og lysteknikere og lar elevene få oppleve en stor produksjon. 

Elever fra kulturskolen og ungdomsskolene på og bak scenen!
30 dansere er med!

Philco Fictions musikk utgjør kjernen i konserten, men de blir supplert med musikkelever fra Vestby kulturskole på noen låter og med dansere fra Brevik Danseverksted og Follo folkehøgskole på andre. I tillegg er elever ved valgfaget sal og scene fra ungdomskolene involvert i arbeidet med å rigge opp og ned. Kulturskoleelvene involveres ved at de øver med instrumentallærerne sine i ukene før, samt en øving med Philco Fiction og en generalprøve i dagene før skolekonserten. Danserne gjennomfører en dansehelg med hiphop-instruktør og er med på generalprøve. 

Tidene er altså som følger: 
Tirsdag 13.02 kl 19:00 – GENERALPRØVEKONSERT som er åpen for alle
Onsdag 14.02 kl 09:30 – SKOLEKONSERT – lukket forestilling for over 700 elever på 5. – 7. trinn (+ noen gjester)
Begge deler i flerbrukshallen Vestby Arena, Solerunden 10, Vestby

Se også vedlagt invitasjon som er sendt ut til skolene.

Vi er stolte av å presentere dette prosjektet og gleder oss til å vise konserten til 700 elever – og til samarbeidspartnere, lokalpolitikere med flere!

Tips en venn Skriv ut