Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Registrer deg for koronavaksine

Oppfriskningsdose til eldre og sykehjemsbeboere – 3. dose

Regjeringen har, etter råd fra Folkehelseinstituttet (FHI), besluttet å tilby en oppfriskningsdose (boosterdose) til de eldre aldersgruppene. Det anbefales å starte med vaksinasjon til aldersgruppen 85 år og eldre samt sykehjemsbeboere. Den tredje vaksinedosen kan gis tidligst 6 måneder etter at de har fått sin andre vaksinedose. 

Oppfriskningsdosene til gruppen som er 85 år og over etterfølges av en trinnvis oppfriskningsvaksinering av 75-84-åringene og deretter 65-74-åringene.

Regjeringen har bestemt at det skal tilbys boosterdose 3 til alle over 65 år, Foto: Unsplash

Vaksinasjon av ungdom 12 - 15 år i Vestby

Regjeringen har besluttet å følge Folkehelseinstituttet sin anbefaling om å tilby koronavaksinasjon til ungdom i alderen 12 – 15 år.

Barn og unge blir sjeldent alvorlig syke av covid-19, og de aller fleste får ingen eller lite symptomer på sykdom. I en tid med mye smitte i denne aldersgruppen mener FHI at det er riktig å tilby vaksine også til denne gruppen slik at de kan beskytte seg mot alvorlig forløp av sykdommen, inkludert den sjeldne men alvorlige komplikasjonen MISC. MIS-C er en betennelsestilstand som kan oppstå hos enkelte 2-6 uker etter koronainfeksjon.   

Velkommen til vaksinering ved Vestby arena Foto: Vestby kommune

Etterregistrer koronavaksiner tatt utenfor Norge

Det er nå mulig å få etterregistrert koronavaksiner tatt i utlandet, forutsatt at de er godkjent av det europeiske legemiddelbyrået EMA. Slik kan du få informasjonen inn i det norske koronasertifikatet. 

Koronasertifikat Foto: FHI.no

Når er det din tur å få vaksine?

Når kommunen vet hvor mange vaksiner vi vil motta, sender vi ut tilsvarende antall invitasjoner til å velge time til de som via kommunens nettside har registrert at de ønsker vaksine.

Når du har registrert deg for vaksine vil du motta sms når det er din tur til å vaksineres. Foto: Unsplash.com
1