Planområdet

Planområdet er vist på kartet og har ved varsling en størrelse på ca. 25,7 daa. Planområdet består av eiendommene gnr./bnr. 11/1, 11/88, 11/94, 11/105 og 11/106, samt deler av 9/56, 10/23, 11/81, 11/93, 161/19 og 169/12 . Deler av fylkesvei 1361 Garderveien, Sentrumsveien, Odins vei, Nordbyhagen og Nordbyveien er tatt med for etablering av adkomst til feltet, samt etablering av gang- og sykkelforbindelse i Nordbyveien.

Planområdet er en del av områdereguleringsplanen for Vestby sentrum (plannr. 0216). I gjeldende plan er området regulert til sentrumsformål, bolig og tjenesteyting, veg, annen veggrunn/ tekniske anlegg, fortau, gang/ sykkelveg og sykkelveg/-felt.

Planens endelige avgrensning vil bli avklart som en del av planarbeidet.

Formålet med detaljregulering

Hovedhensikten med planarbeidet er å legge til rette for blokkbebyggelse, forretning og offentlig og privat tjenesteyting med tilhørende uteoppholdsarealer og parkeringsanlegg.

Prosjektet legger opp til å ha gode sentrums- og bokvaliteter som gir gode nabolag og et godt lokalmiljø. Det vil blant annet jobbes med å ha fokus på gode forbindelser for gående og syklende gjennom området, attraktive felles møteplasser med ulike funksjoner på bakkeplan, samt en fornuftig inndeling av offentlige, halvprivate og private soner. I planarbeidet vil det også fokuseres på tilrettelegging av funksjoner for ulike aldersgrupper, med ekstra fokus på en eldre målgruppe.

Planarbeidet skal avklare mulig boligantall og boligsammensetning. Videre skal planarbeidet blant annet avklare behov for infrastruktur, vurdere grønnstruktur/naturmangfold, kulturminner, trafikkforhold og tekniske avklaringer som grunnforhold og overvannshåndtering.

Forslaget er i overenstemmelse med overordnede kommunale planer, og er i tråd med formålene i områdereguleringsplan for Vestby sentrum.

Forslagsstiller og fagkyndig

Forslagsstiller er Guto Åtte AS. Studio Gorilla AS er fagkyndig.

Detaljreguleringen vil kunne berøre grunneiers interesser i planområdet, evt. nabo/gjenboer til planområdet. Grunneiere bes underrette eventuelle rettighetshavere/leietagere om det planarbeidet som er startet.

Merknader

Frist for merknader var 28. juni 2021.

Videre saksgang

Innkomne merknader blir samlet og kommentert av fagkyndig. Alle mottatte dokumenter, merknader og lignende blir sendt kommunen sammen med planforslaget.

Etter at merknadsfristen er ute vil planforslaget bli utarbeidet for deretter å bli sendt til Vestby kommune for behandling. Etter førstegangsbehandling i kommunen blir planen lagt ut til offentlig ettersyn. Det vil da bli anledning til å komme med merknader til planforslaget før videre politisk behandling.