Godt forberedt til å starte vaksineringen er (f.v) Mariann Thue Hansen, Stine Solberg Andersen, Elin Sakkestad Larsen og Stian Hagen. Foto: Vestby sykehjem, Vestby kommune
Godt forberedt til å starte vaksineringen er (f.v) Mariann Thue Hansen, Stine Solberg Andersen, Elin Sakkestad Larsen, Lene Skullerud og Mina El-Melhaoui. Foto: Vestby sykehjem, Vestby kommune
For anledningen har sykehjemmet med seg leder for helsesykepleiertjenesten Mariann Thue Hansen og fagleder Gro Abrahamsen som er kommunens eksperter på vaksinering. Forberedelsene er godt i gang, det er arbeidet med å trekke opp vaksinene som er den største jobben. Her må man være nøyaktig for å få trukket ut så mange doser som mulig, under nøye overvåking ble det trukket opp 66 doser, som alle skal settes i dag.
 
Vi har blitt forespeilet at vi får de vaksinene vi trenger, slik at vi kommer gjennom første runde av vaksineringen i løpet av uke 2. Deretter må det gå nye 3 uker før pasientene får andre dose, og enda en stund etter dette før pasientene forhåpentligvis kan få en vanlig hverdag tilbake.  
Turid Aas får første vaksinedose satt av avdelingssykepleier Stine Solberg Andersen. Foto: Vestby sykehjem, Vestby kommune
Turid Aas får første vaksinedose satt av avdelingssykepleier Stine Solberg Andersen. Foto: Vestby sykehjem, Vestby kommune

Vi må fortsette med smittevernreglene vi har hatt siden mars i fjor en stund til, ettersom det tar noen uker før vaksinen gir beskyttelse. Her følger vi som tidligere de råd og anbefalinger vi får fra FHI og helsemyndighetene. 

Det passer godt i dag å si at vi som er ledere her på sykehjemmet, er svært stolte av den jobben som har blitt gjort av alle våre ansatte i de månedene vi har lagt bak oss.  

Vi har en stor dag på sykehjemmet i dag, og vi er så glade for å se veien ut av dette nå. 2021 kunne ikke begynt stort bedre, sier Bente Authen, stedfortredende resultatområdeleder. Vi er godt forberedt til å starte vaksineringen, og etter noen dager med planlegging og innhenting av samtykke til å la seg vaksinere fra pasientene, er John Arne Rossholt  (84 år) og Turid Aas (75 år) førstemann og -dame ut av 104 pasienter ved sykehjemmet. 
 
De sier begge at dette er en stor dag, og har sett fram til dette. 
 
Avdelingssykepleier Stine Solberg Andersen får æren av sette de første vaksinene, og det er god stemning på stua blant pasientene som sitter klare. Vi har gledet oss lenge til dette, dette er starten på slutten, sier Stine Solberg Andersen.