Illustrasjon vaksinasjon

Ut å reise?

Vestby reisevaksinasjonskontor

Helsesykepleiertjeneste i Vestby har tilbud om reisevaksinasjon til kommunens innbyggere. Dette foregår i helsestasjonens lokaler på rådhuset.

Her tilbys både vaksinering og reisemedisinske råd.

Vestby Reisevaksinasjonskontor har reisevaksinasjonstilbudet åpent hver onsdag, kl. 08.30 til 15.00. 

Vaksinering anbefales ved reiser til Øst-Europa, hele Afrika,  og Asia,  Mellom- og Sør-Amerika, og de vanligste reisevaksiner er

• Difteri/stivkrampe/kikhoste/polio
• Hepatitt A og B
• Salmonella typh
• Japansk enchefalitt
• Gulfeber
• Turistdiare/kolera


Reisevaksinene kan oppleves som en stor utgift i forbindelse med ferien, men må sees på som en investering i å holde seg frisk på reisen. Mange av vaksinene gir beskyttelse i flere år.

De viktigste reisemedisinske råd er god håndhygiene, og å spise ”trygg” mat, dvs. mat som er godt stekt, kokt eller skrelt !  Med disse enkle forholdsregler unngår man mage-tarm infeksjoner som i verste fall ødelegger ferien.  Velger man å feriere under fjerne strøk og enkle forhold, er det lurt å forhøre seg med helsepersonell om forholdsregler før man drar.

På reisevaksinasjonskontoret kan man også få påfyll av de vaksiner man fikk som barn i småbarn- og skolealder. Noen få vaksiner gir beskyttelse hele livet, som BCG og vaksinen mot kusma, røde hunder og meslinger, men de øvrige vaksiner må fylles på etter 10 år for å gi fortsatt beskyttelse. Disse er samlet i en sprøyte, så man slipper unna med ett stikk !

Hvis man ønsker reisevaksiner eller påfyll av vaksiner fra barnealder, er det bare å ta kontakt med helsestasjonen. Det anbefales vaksinering minst to uker før reisen starter, og er det et langtidsopphold, bør man beregne minst 6 uker.

Ut å reise i julen?
Husk reisevaksinasjon før du reiser!

NB!
- Ta med informasjon om tidligere vaksiner
- Bestill time i god tid før reisen
- Vi setter av 30 min. til vaksinasjon, råd og veiledning
- Beregn 20 min. ventetid etter vaksinasjon
- Egenandel kr. 200,- , i tillegg kommer vaksinekostnadene

 

Tips en venn Skriv ut