Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Voksen

Hvordan gå frem om du er urolig for et barn, en ungdom eller en familie? Eller om ditt barn, ungdom eller familie trenger hjelp?
 
Er du urolig for et barn, en ungdom eller en familie, eller trenger du eller din familie hjelp? Da kan du få hjelp til hvordan du skal gå frem av ansatte i kommunen. Ved at du tar kontakt, bidrar du til at den eller de det gjelder får den oppfølgingen de trenger for å få det bedre. Nedenfor viser vi eksempler på hva en bekymring kan være.
 
Dersom du er bekymret for eget barn kan det i første omgang være lurt å diskutere bekymringen din med ansatte som jobber med barnet (f.eks lærer eller barnehageansatt). Du kan også ta kontakt med helsestasjonen eller skolehelsetjenesten ved å ringe 64 98 03 50. 
 
Er du urolig for et annet barn kan du ta kontakt med foreldrene til barnet, eller du kan ringe barneverntjenesten, barnevernsvakten eller den nasjonale alarmtelefonen for barn og unge for å drøfte det du er urolig for. Der kan du være anonym dersom du vil. 
  • Vestby barneverntjeneste tlf. 64 98 02 12 (kl. 08.00 – 15.00).
  • Follo barnevernsvakt tlf.  917 19 615 (etter kl.15.00) 
  • Den nasjonale alarmtelefonen for barn og unge tlf. 116 111. Via nettsiden deres kan du også ta kontakt på chat eller e-post. 
 
NB: Hvis du mistenker at barn eller ungdom er utsatt for vold, overgrep eller annen alvorlig omsorgssvikt skal du ta direkte kontakt med barneverntjenesten eller politiet (02800).
BliZbilde 3

Aktuelt

Jente-lan

Jente-Lan på Bayaz 1.-2. oktober

Bli med på jente-lan! Det inviteres til lan fredag 1. oktober for jenter i ungdomsskolealder og opp til 18 år.  Påmeldingsfrist: fredag 24. septemb...
Velkommen til høstaktiviteter! Foto: Vestby kommune

Høstferieaktiviteter 2021

Ung Arena inviterer til gratis høstferieaktiviteter for ungdom bosatt i Vestby kommune! Aktivitetene gjennomføres i tråd med gjeldende smittevernrå...