Byryddedag

Hold Norge Rent inviterer jevnlig til nasjonale ryddedugnader med mål om å fjerne søppel i byer og tettsteder. Ta med deg venner og familie og lag din egen ryddeaksjon. 

I mai måned er hekketiden i gang, og det er viktig at vi ikke forstyrrer fuglene når vi rydder. Flere områder i Norge har ferdselsforbud i perioden mellom april og juli, og derfor oppfordrer vi til å rydde i områder uten hekkende fugl. 

Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt!

Kommunen rydder plast og annet marint avfall og henter søppelet på opparbeidede områder ved strendene, men vi trenger også hjelp fra deg! Alle som har lyst kan være med å rydde - familier, venner, kollegaer, nabolag, idrettslag, velforeninger, dykkerklubber, bedrifter, barnehager, skoler, speidere, miljøorganisasjoner, friluftslivet, fiskere m.fl. 
Bli med på å gjøre det trivelig for alle og få rene, sikre strender for mennesker og dyr!  

Vi oppfordrer kommunens innbyggere til å ta i bruk Ryddenorge.no til å planlegge og gjennomføre egne ryddeaksjoner. Så skal vi tilrettelegge så godt som mulig for at dere skal ha en positiv strandryddeopplevelse. 

Hvordan gjør du det?

Du kan hente strandryddepakke på et av hentepunktene som opprettet i kommunen. En strandryddepakke består av sekk, hansker og veiledningsmateriell. Ta vare på miljøet og vask gjerne hanskene og bruk på ny.

Her er en oversikt over hvor du kan hente strandryddepakker: 

Når du har plukket en sekk kan du plassere sekken ved nærmeste kommunale avfallsbeholder, og gi oss beskjed, så henter vi sekken. Send en SMS med kodeord HENT til 2229. Husk å skriv hvor du har plassert sekken.  

Dersom du ønsker å rydde et område med strandlinje langt unna kjørbar vei, så må avfallet plasseres slik at det blir synlig fra sjøen, men likevel så langt unna strandkanten at avfallet ikke havner i vannet. Send hentemelding med god beskrivelse av stedet, så sørger vi for at avfallet blir hentet av Skjærgårdstjenesten.  

OBS! Sand, tang, kvist og hageavfall skal ikke legges i ryddesekkene. Sekkene må heller ikke være tyngre enn at de kan løftes. 

Strandryddeaksjoner og den årlige strandryddedagen arrangeres av Hold Norge Rent

Vi er gjerne behjelpelige med å finne områder som trenger å ryddes. Hva med å ta en tur langs bekken i nærområdet ditt?  

Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon om hvordan du kan bidra, eller hvis du har tips og idéer til hvordan vi kan tilrettelegge enda bedre for dere. 

Kystlotteriet

I Vestby er det også mulig å hente ryddesekk i regi av Kystlotteriet, som har utleveringspunkt ved Sonskilen båthavn og Son Spa. Fyller du en sekk, kan du skanne en QR-kode på sekken eller registrere den her for å delta i trekningen av flotte premier.