Ny SMS-tjeneste: Få påminnelse før miljøbilen kommer til ditt nærområde

Det er ikke alltid like lett å huske når Miljøbilen dukker opp i nærområdet ditt. Nettopp det gjør vi enklere for deg nå. 

Nå lanserer vi en ny tjeneste, der du kan få et varsel før Miljøbilen kommer. Du velger selv hvilke stoppesteder du ønsker å få en påminnelse om. Legg gjerne inn flere steder, for eksempel i nærheten av der du bor, der du har hytte/campingvogn og/eller jobber. 

Det er kostnadsfritt å motta varslene fra Miljøbilen og å melde seg på/av tjenesten.

Gå til MOVARS nettside for registrering

Få kjøreruta tilsendt på mobilen hver måned

Du får ikke lenger kjøreruta tilsendt i posten. I stedet kan du få kjøreruten for den kommende måneden sendt til din mobil. 

SMS-tjenesten er gratis, og du melder deg på ved å sende MILJØBILEN til 2229. For å melde deg av sender du MILJØBILEN STOPP til 2229. 

På grunn av smittesituasjonen sorterer du selv avfallet i de ulike beholderne ved levering. MOVARs medarbeidere gir deg selvsagt god hjelp til å kildesortere riktig. 
I tillegg kan du benytte deg av vår håndspritautomat på stedet. 

Ønsker du deg en praktisk oppbevaringsboks til farlig avfall og småelektronikk hjemme, kan du få dette utdelt kostnadsfritt.

Du kan også finne kjøreruta på nettsidene til MOVAR IKS: Miljøbilens kjørerute

Miljøbilen Sortering av farlig avfall. Foto: MOVAR
MOVARs medarbeidere hjelper til med sortering av farlig avfall. Foto: MOVAR

Gratis å levere farlig avfall og småelektronikk

Miljøbilen er vår rullende gjenvinningsstasjon. Her kan privatpersoner levere farlig avfall og småelektronikk. Dette er avfall du ikke må kaste i restavfallet, fordi det medfører risiko for brann/eksplosjoner og farlige eksponeringer for folk, dyr og miljøet. 
Dessuten kan dette avfallet bli til nye og verdifulle ressurser, når du leverer det til Miljøbilen eller gjenvinningsstasjonene. 

Eksempler på farlig avfall er beholdere med rester av olje, beis, lakk og lim, blekemidler, klor og salmiakk, white spirit og rødsprit. Også lightere, spraybokser med kremfløte eller hårspray, brannslokningsapparater, batterier og bil- og båtpleiemidler regnes som farlig avfall. 

Du kan også levere småelektronikk, som lekere med lys/lyd, kamper, mobiler, kjøkkenmaskiner, røykvarslere, små tv-skjermer, datautstyr og ledninger.