«Jeg har lenge ønsket å få være med en av mine kollegaer på en liten tur med brøytebilen. Det har vært mye snø og holke denne vinteren, og de har stått på gjennom hele sesongen. For det vil jeg takke vårt flotte brøytemannskap» sier resultatområdelederen for kommunalteknikk i Vestby kommune, Tor Gustav Hovland. 

Tirsdag 13. februar kunne endelig Frode ta på seg oppdraget med å oppfylle drømmen til Tor Gustav. Sammen dro de ut på et brøyteoppdrag på Pepperstad skog. 

«Jeg har kjørt lastebil, jeg har kjørt tømmerbil med firehjuls tilhenger, jeg har kjørt buss og tankbil, men du verden hvor overrasket jeg allikevel ble når jeg kom opp i førerhytta. Brøyteskjæret var overraskende bredt, men Frode hadde stålkontroll på både bil og brøyteskjær» forteller Hovland. 

Frode og sine kollegaer avtaler hvordan de best kan utfylle hverandre under krevende forhold. Ruten Frode kjører blir lagret på I-pad i bilen. Disse dataene blir overført til Driftsbasen hvor man kan samle hvor alle de kommunale brøyteenhetene har kjørt. På denne måten kan man ha god oversikt over hva som er kjørt, og hva som gjenstår. 

«På trange veier kan det være utfordrende med motgående trafikk da jeg må ha litt fart for å ha kraft nok til å skyve snøen unna. De aller fleste bilister viser hensyn og gir ofte et vennlig vink som takk for jobben. Det er hyggelig» forteller Frode. 

Jeg gikk av bilen med en god porsjon takknemlighet og stolthet for at jeg får lov å tilhøre kommunalteknikk, avslutter Hovland.