Ingen kan gjøre alt, men alle kan gjøre litt!

Kommunen rydder plast og annet marint avfall og henter søppelet på opparbeidede områder ved strendene, men vi trenger også hjelp fra deg! Alle som har lyst kan være med å rydde - familier, venner, kollegaer, nabolag, idrettslag, velforeninger, dykkerklubber, bedrifter, barnehager, skoler, speidere, miljøorganisasjoner, friluftslivet, fiskere m.fl. 
Bli med på å gjøre det trivelig for alle og få rene, sikre strender for mennesker og dyr!  

Vi oppfordrer kommunens innbyggere til å ta i bruk Ryddenorge.no til å planlegge og gjennomføre egne ryddeaksjoner, og så skal vi tilrettelegge så godt som mulig for at dere skal ha en positiv strandryddeopplevelse. 

Strandryddeuka 2023 er Norges største nasjonale ryddedugnad. 

Tidligere arrangement i regi av Hold Norge Rent: 
Lørdag 18. mars 2023 inviterte Hold Norge Rent til årets første nasjonale ryddedugnad, Vårryddedagen. 
Lørdag 6. mai 2023 arrangeres Byryddedagen. 
 

Hvordan gjør du det?

Du kan hente strandryddepakke på et av hentepunktene som opprettet i kommunen. En strandryddepakke består av sekk, hansker og veiledningsmateriell. Ta vare på miljøet og vask gjerne hanskene og bruk på ny.

Her er en oversikt over hvor du kan hente strandryddepakker: 

Når du har plukket en sekk kan du plassere sekken ved nærmeste kommunale avfallsbeholder, og gi oss beskjed, så henter vi sekken. Send en SMS med kodeord HENT til 2229. Husk å skriv hvor du har plassert sekken.  

Dersom du ønsker å rydde et område med strandlinje langt unna kjørbar vei, så må avfallet plasseres slik at det blir synlig fra sjøen, men likevel så langt unna strandkanten at avfallet ikke havner i vannet. Send hentemelding med god beskrivelse av stedet, så sørger vi for at avfallet blir hentet av Skjærgårdstjenesten.  

OBS! Sand, tang, kvist og hageavfall skal ikke legges i ryddesekkene. Sekkene må heller ikke være tyngre enn at de kan løftes. 

Strandryddeaksjoner og den årlige strandryddedagen arrangeres av Hold Norge Rent

Vi er gjerne behjelpelige med å finne områder som trenger å ryddes. Hva med å ta en tur langs bekken i nærområdet ditt?  

Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon om hvordan du kan bidra, eller hvis du har tips og ideer til hvordan vi kan tilrettelegge enda bedre for dere.