Avistjenesten

Nasjonalbibliotekets avissamling er så godt som komplett fra 1763 og fram til i dag. Samlingen består av ca 50 000 bind, og inneholder både riksaviser og lokalaviser.
Hele samlingen er tilgjengelig på lesesal i Nasjonalbiblioteket. Noen aviser kan også vises fram gratis i alle norske bibliotek.

Nasjonalbibliotekets avissamling

Biblioteksøk

Via biblioteksøk kan du låne litteratur fra alle norske bibliotek, og du får direkte tilgang til litteratur som er digitalisert i Nasjonalbiblioteket. 

Biblioteksøk

Bokhylla

Bokhylla er en strømmetjeneste som gir fri tilgang til digitale utgaver av bøker utgitt i Norge. Den inneholder alle trykte bøker utgitt i Norge frem til og med år 2000, bortsett fra om lag 4000 bøker som rettighetshavere har holdt tilbake. 

Bokhylla

Bookbites

Du kan låne gratis e-bøker til telefon og nettbrett. Last ned gratis-appen Bookbites. I Bookbites finner du både romaner og fagbøker, lesestoff for barn og voksne, og lydbøker.

Filmbib

Filmbib gir deg gratis tilgang til norsk kort- og dokumentarfilm via det nasjonale lånekortet. Du finner filmene i appen Filmbib eller via nett.

Filmbib

Idunn

Idunn er Universitetsforlagets digitale plattform for fag- og forskningstidsskrifter og åpent tilgjengelige (open access) forskningsbøker. Her kan du søke og lese i over 32 000 kvalitetssikrede tidsskriftartikler og bokkapitler innenfor en rekke fagområder. Nye artikler, utgaver, tidsskrifter og bøker blir løpende lagt til.

Idunn

Libby

Med appen Libby kan du låne og lese engelske e-bøker og e-lydbøker på smarttelefon og nettbrett. Libby er gratis og gjør det er enkelt å komme i gang for nye brukere. Hvis du ønsker, kan du også få tilgang via PC. 

Mer om Libby

Lovdata Pro

Lovdata Pro er Lovdatas betalingstjeneste for tilgang til rettsavgjørelser og andre rettskilder. Her kan du søke i flere hundre tusen rettsavgjørelser. Bibliotekversjonen av Lovdata Pro er gratis og kun tilgjengelig i bibliotekets lokaler.

Norske utgivelser

Alt som gis ut i Norge skal avleveres til Nasjonalbiblioteket for bevaring. Folkebibliotekene har lisenser slik at alle innbyggere kan se på materialet.
Ta kontakt om det er noe du trenger tilgang til!

Nasjonalbiblioteket

Pressreader

Gjennom Pressreader-appen kan du lese aviser og tidsskrifter på mer enn hundre forskjellige språk, inkludert mange norske lokalaviser. Last ned appen Pressreader til telefon eller nettbrett og kom innom biblioteket. Da får du gratis tilgang i 7 dager.

Verdensbiblioteket

I Verdensbiblioteket finner du e-bøker for voksne og barn på arabisk, bosnisk, kroatisk, serbisk, persisk, somali, tigrinja og tyrkisk. Vi har også et lite utvalg lydbøker på arabisk og persisk. Verdensbiblioteket er gratis å bruke og åpent for alle i Norge, så lenge du besøker siden fra en norsk IP-adresse.

Verdensbiblioteket