Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Aktuelt

Råd om fugleinfluensa

Det påvises fugleinfluensa hos et stadig økende antall ville fugler i Norge. Vestby kommune kjenner så langt ikke til tilfeller i kommunen vår. Risikoen for smitte til mennesker er svært lav, og skjer bare dersom du har fysisk kontakt med fugler. 

Her er gjeldende råd fra Mattilsynet og FHI: 

Fugler i naturen. Foto: Pixabay

Innspill til årlig rullering av anleggsplaner for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv

Vestby kommune ønsker innspill til den årlige rulleringen av kommunens anleggsplaner for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv. Anleggsplanene inngår som en del av handlingsprogrammet for fysisk aktivitet, idrett og friluftsliv, for perioden 2022 – 2025. Anleggsplanene er for ordinære idrettsanlegg og nærmiljøanlegg. Frist for innspill er 31. august 2023.

Nærmiljøanlegg Foto Idrettsforbundet.no

Allemannsretten

Ferie og sommer er for mange strand, bading, og lange dager ved fjorden. I Norge har vi friluftsloven som gir oss muligheten til å bruke utmarka, uavhengig av hvem som eier grunnen, når det skjer hensynsfullt og med tilbørlig varsomhet. Allemannsretten er en del av friluftsloven, og grunnlaget for friluftslivet i Norge. Rettighetene er ikke ubegrenset, og med rettighetene følger også noen plikter.  

Friluftsliv Foto: Vestby kommune

Forbud mot bruk av åpen ild opphører – generelt bålforbud gjelder

Ekstraordinært forbud videreføres ikke i Øst 110-distrikt.

Brannsjefene i Øst 110-distrikt har i perioden med ekstraordinært forbud hatt jevnlig kontakt og møter. Til tross for at det er lokale forskjeller, var konklusjonen fra samtlige brannvesen at det ekstraordinære forbudet ikke videreføres når de lokale forskriftene som regulerer dette utløper i dag, torsdag 29. juni 2023.

Totalforbud mot åpen ild Foto: Øst 110-Sentral IKS.no

Viktig informasjon om dronebruk

Turistsesongen 2023 er godt i gang, og Luftfartstilsynet ønsker å formidle viktig informasjon om reglene for bruk av droner.

Droner over landskap Foto: Luftfartstilsynet.no

Lokal pollenvarsel for Vestby kommune - last ned app'en!

Pollensesongen er i gang og Vestby kommune ønsker å vise lokale pollenvarsler via en ny lokal innbyggertjeneste. Ved å kjenne til spredningen av pollen kan du ta gode avgjørelser for din skoleklasse, barnehagegruppe eller hjelpe deg selv og andre som er utsatt for allergi. 

Bjørektrær Foto: d3designs, Morguefile.com

10 bedrifter i Vestby sertifisert som Miljøfyrtårn

I en samling på rådhuset 25. april fikk bedriftene et synlig bevis på sitt miljøengasjement. Diplomene ble delt ut av ordfører Tom Anders Ludvigsen og Irene Brevad, kommunens miljøfyrtårnkoordinator.

Bedriftledere med Miljøfyrtårndiplomer

Unngå hagerømlinger – bruk kommunens hageavfallsmottak

Ved å levere hageavfall på avfallsmottak kan du hindre at planter fra din hage truer naturmangfoldet vårt.

Har du mye hageavfall du vil bli kvitt, men ikke helt vet hvor du skal gjøre av? I Follo er det gratis for hageeiere å kvitte seg med hageavfallet på forsvarlig og lovlig vis. 

Ole Eian fjerner kjempebjørnekjeks. Planten er giftig og kan gi store brannsår. Foto: Cathrine Torjussen