Hopp til toppmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Aktuelt

Kontroll av badevann

Badevannet ved 8 badeplasser i Vestby kontrolleres jevnlig i sommersesongen. Badevannskvaliteten er generelt meget bra. Unntak er etter kraftig nedbør. 

Hulvika

Informasjon om parkslirekne

Parkslirekne står på den internasjonale lista over de 100 verste invaderende fremmede arter. Parkslirekne er en storvokst staude som blir opptil 2 m høy og danner tette bestander. I løpet av vekstsesongen kan fragmenter av stilker, greiner og jordstengler på størrelse med en fingernegl gi opphav til nye planter og bidra til spredning til nye voksesteder. 

Parkslirekne

Grevling

Skrevet av: Vidar Holthe, viltforvaltningen i Vestby kommune.
Grevlingen er det største rovdyret de fleste mennesker får se i vill tilstand. Dyr i nærmiljøet gir muligheter for daglige naturopplevelser. Samtidig stiller det krav til oss om at vi respekterer dyrenes naturlige atferd.

Grevling i skogen

Sommerbuss i Vestby - justert tidtabell fra 9. juli

Denne sommeren kan innbyggere i Vestby kommune komme seg gratis til badeplasser og tettsteder i Vestby. Etter første helg med sommerbussen i Vestby kom det frem behov for noen justeringer på rutetabellen. Se oppdatert rutetabell.

«Prosjekt Kultur- og badebuss» vil gå indre veien fra strand til strand mellom tettstedene Hvitsten, Hølen, Son og Vestby sentrum. 

Sommerbussen startet opp fredag 2. juli klokken 10.00. Bussen er gratis. Foto: Schaus

Vestby kommune åpner Hølenviadukten og Smaalensbanen lørdag 26. juni!

Endelig åpnes Hølenviadukten for gående og syklende, 25 år etter at det siste toget passerte. Med åpen bru blir den gamle jernbanelinja mellom Sonsveien og Kjenn igjen en sammenhengende trasé. Denne gangen i ny drakt som turvei og statlig sikret friluftslivsområde.

På grunn av koronarestriksjoner har det dessverre ikke vært mulig å planlegge den folkefesten vi hadde håpet på. Istedenfor et åpent arrangement har det vært nødvendig å legge opp til forskjellige aktiviteter der man må ha invitasjon eller billett for å delta. Et begrenset antall gratis billetter til forskjellige aktiviteter denne lørdagen er lagt ut her. 

Etter kl. 15.00 lørdag er Smaalensbanen og Hølenviadukten åpen for alle.
I disse dager pågår også Sånafest og Sommerskolen i området, så det er mye morsomt å oppleve!

Vi håper mange har lyst til å ta seg en tur langs Smaalensbanen i sommer!

 

Hølenviadukten

Offentlige toaletter

Det finnes toaletter på alle de offentlige strendene i Vestby, bortsett fra Skutebaugen. I tillegg er det offentlige toaletter ved Glenneparken i Son.

Toalettene er generelt ikke utstyrt med toalettpapir, med unntak for Krokstrand hvor dette finnes på alle toalettene.

Kjøvangen Foto: J.Dille

Stolpejakten i Moss, Våler, Råde og Vestby

Er du blant de som etterhvert er blitt hekta på stolpejakt? Stolpejakt er et gratis lavterskeltilbud som går ut på å finne utplasserte stolper i din kommune. Nå finner du også stolpene utplassert i Vestby.

Bli med på Stolpejakten. Foto: Stolpejakten.no
1 | 2 | 3 | 4